NOVI PREOKRET CRNO-BELIH! Partizan pokorio i Zagreb, Cibona "ličila" na Makabi - prošla kao on

Novosti online

15. 01. 2024. u 19:48

Partizan je u 16. kolu Evrolige gostovao u Zagrebu, a Cibona je postala njegova nova "žrtva" - konačan rezultat glasio je 74:87 u korist beogradskog tima, koji sada ima učinak 12-4. Od toga je bolji samo onaj koji ima vodeća Crvena zvezda (14-2), dok je zagrebačka ekipa ostala 11. na tabeli ABA lige, sada sa 7-10.

НОВИ ПРЕОКРЕТ ЦРНО-БЕЛИХ! Партизан покорио и Загреб, Цибона личила на Макаби - прошла као он

Photo: Cibona / Ivana Dergez

Posle nestvarnog preokreta protiv Makabija u Evroligi, trener crno-belih Željko Obradović je u Zagrebu na raspolaganju imao tim iz kog su izostali veoma važni "šrafovi", Džejms Naneli i Pi-Džej Doužer - najefikasniji u "čudu u Areni".

Upravo bi oni bili prilično korisni na parketu kada se razigrao Srbin koga Hrvati žele da "otmu" za svoju reprezentaciju, Aleksandar Sani Aranitović - koji je sa pet ranih poena poveo "cibose" do 11:4, da bi tri trojke donele i čak 12 razlike domaćinu, 21:9.

Obradović je tada povukao pravi potez, kapitenu Kevinu Panteru, koji je sredinom prve deonice ušao u igru, pridružio je novajliju Džejlina Smita, a oni su i poveli goste kao preokretu. Do kraja destog minuta zaostatak je bio samo 25:20, a nedugo po početku druge četvrtine Partizan je bio taj koji je vodio (30:32). No, ta serija serija od 23:9 zaustavljena je kada je Cibona ponovo pronašla svoj napadački ritam, pa se samo uz +2 u korist crno-belih otišlo na veliki predah.

Trener KK Partizan Željko Obradović se nervira tokom gostovanja Ciboni u ABA ligi / Photo: Cibona / Ivana Dergez


Na prvo značajnije rezultasko odvajanje ekipe iz Beograda, Zagrepčani su odmah odgovorili, no kada su se razigrali Ledej i Anđušić, semafor je prvi put pokazao dvocifrenu prednost za Obradovćevu ekipu.

Tih 45:55 uneli su prilično nervozu u domaći tim. Ređali su se čas promašena slobodna bacanja, čas neiskorišćeni zicer, pa je samo jedan dvominutni pad u Partizanovoj igri sprečio da njegova prednost nastavi da raste.

U završnoj deonici, sjajne Smitove asistencije, te trojke Anđušića, otklonile su i ono malo dilema kome će pripasti oba boda, jer je prednost narasla na +14, ali se onda, "gotovo niotkud" pojavila serija Cibone od deset uzastopnih poena u 33. i 34. minutu. Usled četiri uzastopna promašaja gostiju domaći su se rastrčali po terenu, poentirali iz tranzicije kako su isprva i najviše priželjkivali u ovoj utakmici, pa su tako i "probudili" skoro pa pozorišnu publiku u dvorani "Košarkaški centar Dražen Petrović".

Međutim, Cibona koja je u prethodne dve četvrtine postigla po 13 poena, a u četvrtoj za samo tri i po minuta 12 - tada je zaustavljena. Jaramaz sa tri slobodna bacanja, pa dobra odbrana crno-belih, a onda i poentiranje Kabokla, doneli su 63:72 na semaforu, što je potpuno obeshrabrilo tim trenera Dina Repeše, a omogućilo Partizanu da može u miru da privede meč kraju i posveti narednim utakmnicama.

A raspored kaže da mu slede, redom, gostovanje Panatinaikosu 19. januara, pa tri dana kasnije meč sa Megom "kod kuće", potom će 26. januara Žalgiris gostovati u Beogradu crno-belima, a već 28. na programu je novi večiti derbi, Crvena zvezda - Partizan, i to u ABA ligi. Prvi ovosezonski okršaj večitih rivala u regionalnom takmičenju pripao je Obradovićevoj ekipi (98:87), ali je poslednji, u Evroligi, Zvezda dobila kao domaćin sa 88:72.

ABA liga, 16. kolo - statistika

Cibona - Partizan 74:87 (25:20, 13:20, 13:21, 23:26)

Cibona: Vuković 2, Radovčić 16, Perasović 6, Mustapić 13, Proleta 1, Majcunić 3, Aranitović 17, Ferderber, Buljan 5, Katanović, Kujundžić, Bošnjak 11

Partizan: Smit 7p, 4sk, 3as, 1os, 2iz, Vukčević nije igrao, Ledej 10p, 6sk, Koprivica 10, Panter 8p, 5as, Smailagić 2iz, Jaramaz 10, Trifunović 7, Anđušić 17p, 4sk, 3as, Ponitka 1as, Kaminski nije igrao, Kaboklo 18p

BONUS VIDEO: Top 10 najboljih poentera u NBA

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)