REČ TRENERA O DERBIJU: Sferopulos ponosan na igrače, Obradović između redova o suđenju

V. P.

29. 01. 2024. u 13:31

NASTUP trenera Crvene zvezde Janisa Sferopulosa na konferenciji za medije može se opisati izrekom "pobedi se u zube ne gleda".

РЕЧ ТРЕНЕРА О ДЕРБИЈУ: Сферопулос поносан на играче, Обрадовић између редова о суђењу

FOTO: M. Vukadinović

Posebno ako gotovo izvesno donosi prvo mesto i prednost domaćeg terena u plej-ofu ABA lige.

- Ponosan sam na to kako smo igrali, veoma dobro od početka. Prvo poluvreme je jedno od najboljih ako se uzme u obzir kvalitet protivnika. Kontrolisali smo igru 35 minuta, u poslednjih pet izgubili smo koncentraciju. Dali smo šansu Partizanu da se vrati u meč, ali smo sto odsto zaslužili pobedu, jer smo u najvećem delu meča bili bolji tim na terenu.

Sve što su crveno-beli uradili u tih 35 minuta umalo su prosuli u poslednjih pet.

- Pokušavamo da rešimo te amplitude u igri. Jedan faktor je umor, gubite koncentraciju u završnici. Drugi su prekidi zbog kojih gubite ritam. Koliko je bilo čelendža i prekida u poslednjih pet minuta? Za mene je važno da smo dva puta napravili dobar faul, nismo dozvolili da primimo trojku. Da je Neda pogodio oba slobodna bacanja, bilo bi gotovo. Partizan je više puta pokazao da može da stigne veliku prednost protivnika, ne samo protiv Zvezde.

BALKANSKA ATMOSFERA

DERBIJU su prisutvovali i brojni strani novinari, jedan od njih upitao je trenera Zvezde Janisa Sferopulosa šta to ovu utakmicu čini tako posebnom.

- Srbija je košarkaška zemlja otkad košarka postoji. Ovo je prava balkanska atmosfera, imamo i mi u Grčkoj nešto slično, takođe i u Izraelu u nekim utakmicama.

Drugu vezanu pobedu u derbiju doživljava kao melem na ranu nakon dva vezana poraza u Evroligi.

- Nije lako izgubiti od Albe i potom igrati derbi, naći snagu da odigrate ovako. Trebalo je psihološki oporaviti igrače, isto nas čeka i posle ove velike pobede, jer već u utorak igramo sa Valensijom. Teško je kontrolisati emocije. Veoma je važno da smo dobili dve vezane utakmice protiv Partizana. Ako se sećate, u prvom derbiju ispustili smo je iz ruku. Ovo jača psihologiju tima za nastavak sezone. Jago je više puta pokazao da je igrač za Evroligu, biće sve bolji. Mislim da je pred njim velika budućnost, potpisan je kao treći plejmejker, sada je postao prvi.

TARGETIRANjE LEDEJA

ŽELjKU Obradoviću je postavljeno pitanje zbog čega je Zek Ledej bio tako agresivan na terenu.

- Sudije su te koje odlučuju o tome, svirale su mu dve tehničke greške. On je dao taj elan ekipi u nastavku utakmice. Nije samo Ledej učestvovao u tome, targetirati jednog igrača nije korektno. Povuče vas utakmica. Videli ste na kraju pozdrave svih aktera. Sve to što je bilo ostaje na terenu.

Trener Partizana Željko Obradović bio je sažetiji u analizi poraza, kojim je njegov tim izgubio realne šanse za prvo mesto u regularnom delu ABA lige.

- Očigledno dva veoma različita poluvremena. Počeli smo na izuzetno loš način, primili tri trojke a da nismo ni pokušali da igramo odbranu. Fantastična reakcija u drugom poluvremenu, velika borbenost, želja. Došli smo u situaciju da dobijemo utakmicu. Čestitam igračima na tome, kao što ću iskoristiti ovu priliku da čestitam Crvenoj zvezdi na pobedi, koja je bila takva kakva je bila. Bilo je detalja koje ćemo analizirati i videti šta se tačno dešavalo - očigledno aludira Obradović na neke sudijske odluke.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SRPSKA KOŠARKA TUGUJE: Preminuo jedan od dvojice trenera koji su sve osvojili sa reprezentacijom