"ŠTETA ŠTO SU PROŠLE GODINE POKRALI JOKIĆA!" Legendarni NBA trener opleo po ligi

Часлав Вуковић
Časlav Vuković

01. 04. 2024. u 22:11

NIKOLA Jokić već godinama dominira NBA ligom. Pravo čudo bi bilo da ove sezone ne bude treći put proglašen za MVP. Ipak, mnogo misle da je Srbin ozbiljno pokraden kada je ovo priznanje prošle godine završilo u rukama Džoela Embida.

ШТЕТА ШТО СУ ПРОШЛЕ ГОДИНЕ ПОКРАЛИ ЈОКИЋА! Легендарни НБА тренер оплео по лиги

FOTO: Tanjug/AP

Jedan od onih koji nema dilemu da je as Denver nagetsa zaslužio da bude izabran za najboljeg u najjačoj ligi na svetu je i legendarni trener Džordž Karl.

- Šteta što je Jokić pokraden prošle sezone. U suprotnom, pričali bismo o prvom košarkašu koji je osvojio četiri MVP titule u nizu - napisao je Karl na društvenoj mreži "H", nekadašnjem "Tviteru".

Podsetimo, Jokić je MVP NBA lige bio 2021. i 2022. godine, a ove sezone prosečno postiže 26,1 poena, 12,3 skoka i devet asistencija i glavni je kandidat da ponovo ponese ovo laskovo priznanje.

Denver je trenutno drugi na Zapadu sa učinkom 52-23 i očekuje ga borba za prvo mesto u ligaškom delu.

Ko je Džordž Karl?

Džordž Karl je triput bio proglašavan za najboljeg košarkaškog trenera u SAD, jedan je od devetorice koji su ostvarili preko 1000 pobeda u NBA ligi, a iako nikad nije osvojio titulu, u plej-of je uveo svoje timove čak 22 puta, i to pet njih. U finalu je vodio Sijetl Supersonikse 1996. Od 2022. je član američke košarkaške Kuće slavnih.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by George Karl (@coachkarl22)

Karl je vodio Denver nagetse od 2005. do 2013. godine i pod njegovom komandom postavljen je rekord koji ni Nikola Jokić i njegovi saigrači nisu dostigli:

Naime, u poslednjoj sezoni sa njim na kormilu, ekipa iz Kolorada je ostvarila 57 pobeda u ligaškom delu sezone, što je rekord koji je i danas na snazi. Istini za volju, Karlovi Nagetsi su u tom plej-ofu ispali već u prvoj rundi (2:4 protiv Golden Stejta). Inače, od dolaska Jokića u Denver, najviše pobeda do doigravanja ostvareno je 2018/2019, njih 54, dok su prošle sezone Nagetsi pobedili u 53 meča plej-ofa, a potom postali šampioni, prvi put i klupskoj istoriji.

Takođe, Džordž Karl je 2005. saznao da ima rak prostate, pet godina kasnije - rak grla, ali je pobedio i u tim bitkama. U poslednje vreme, čuveni trener je jedan od najvećih zagovornika tvrdnje da je Nikola Jokić - bez premca u NBA ligi.

BONUS VIDEO: ZVEZDA DOČEKALA: Nikola Topić trenira

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)