ŠOK ZA SRBIJU! Tristan Vukčević izabrao reprezentaciju za koju će da nastupa

Novosti online

03. 04. 2024. u 08:14

Nije jači adut bila odbrana Tristanu Vukčeviću, a u Evropi se zna – mora da se igra. Pogotovo kada za trenera imaš Željka Obradovića. Epizodu u Partizanu je završio, preselio se u NBA ligu i ova noć bila mu je najbolja do sada. Zasijao je na velikoj sceni!

ШОК ЗА СРБИЈУ! Тристан Вукчевић изабрао репрезентацију за коју ће да наступа

Foto AP

Brajan Kif mu je dao više nego dovoljno vremena da pokaže šta ume. I pokazao je.

Za 31 minut proveden na parketu ubacio je 14 poena, uhvatio sedam lopti i podelio tri asistencije protiv izrazitog favorita. Odvažan je bio i u reketu, a za to je nagrađen minutima u završnici, kada je položio na asistenciju Džordana Pula. Statistika bi bila i bolja da ga je služio šut sa distance. Ispalio je čak šest dalekometnih hitaca i pogodio samo jedan.

Ali, kada se sve sabere i oduzme, Tristan Vukčević je položio u prvom meču sa bitnijom ulogom na velikoj sceni. Imao je gotovo 50 odsto iz igre i bio među zapaženijim pojedincima.

Međutim, ono što je uradio nakon meča se neće nimalo svideti navijačima u Srbiji. NBA zvezda Janis Adetokumbo je otkrio šta mu je rekao Vukčević nakon meča.

- Prišao mi je i rekao da je Grk. Bilo je to iznenađenje, to što je pričao na grčkom. Ima i grčko prezime. Igrao je u Grčkoj nekoliko godina. Razmišlja i o igranju za nacionalni tim, bio bi sjajan dodatak za nas. Igrao je jako večeras. Ima dosta iskustva, mislim da je igrao derbi u Grčkoj, takođe u Partizanu. Definitivno će pomoći Vizardsima i nacionalnom timu - rekao je Adetokumbo.

Podsetimo, mladi košarkaš je nedavno napunio 21 godinu, što automatski znači da može da obuče dres "orlova", pošto mu je to prethodno bilo zabranjeno zbog FIBA pravila.

Prema propisima je zabranjen međunarodni prelazak nekog igrača iz jednog kluba u drugi pre 18. rođendana, osim u posebnim slučajevima kada odluku o tome donosi generalni sekretar FIBA. Tristan je kao igrač iz Grčke, jer mu otac ima i grčko državljanstvo, prešao u Real, a jedan od dokumenata potreban da bi FIBA donela pomenutu odluku je da se igrač obaveže da će nastupati za reprezentaciju matične zemlje, odnosno zemlje iz koje prelazi, do 21. godine. Tako je Tristan potpisao da će igrati za Grčku da bi otišao u Real.

Bonus video:  Nikola Jokić - od dobroćudnog debeljuce, do najboljeg i najplaćenijeg košarkaša na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)