"PAUZA NAM JE MNOGO NAŠTETILA": Duško Ivanović otkrio razlog nešto lošijih igara Baskonije

Novosti online

05. 04. 2024. u 18:15

BASKONIJA se nalazi u krizi rezultata u Evroligi, a trener tima iz Vitorije Duško Ivanović smatra da je glavni razlog za to FIBA prozor, tačnije pauza zbog reprezentacija.

ПАУЗА НАМ ЈЕ МНОГО НАШТЕТИЛА: Душко Ивановић открио разлог нешто лошијих игара Басконије

Photo: Partizan Mozzart Bet/Emilija Jovanović

Španski klub se nalazi u seriji od tri vezana poraza u najelitnijem evropskom takmičenju i doveden mu je u pitanje plasman u plej-in.

- Ta pauza nam je verovatno mnogo naštetila. Izgubili smo kontinuitet rada sa nekim igračima koji su bili van terena. Neki igrači su sigurno imali izvesno opuštanje, ali sada moramo da budemo u dobrom trenutku jer igramo utakmice koje odlučuju o sezoni - rekao je Ivanović, a prenela "El Korea".

Bivši strateg Crvene zvezde je svestan da najjače oružje njegove ekipe - šut za tri poena, ne služi tim onako kako bi trebao.

- Ovo je ekipa koju imamo, ima dobrih i loših stvari. Jasno je da moramo da poboljšamo odbranu. Ali ovo je ofanzivna ekipa, njeno glavno oružje je trojka. U poslednjih nekoliko utakmica šutiramo veoma loše. Moramo da napredujemo i da pokušamo da igramo brzo, sa kvalitetom koji imamo u napadu.

Pobeda u nekom od naredne dva meča (Real Madrid, Virtus) garantuje Baskoniji plasman u plej-in. Treba reći i da je sastav iz Vitorije u ova ta duel gost.

- Ako uspemo da igramo kao tim i budemo imali karakter kakav smo imali pre pauze, možemo da igramo protiv svakoga. Ako ne, biće teško - istakao je Ivanović.

Podsetimo, ekipa koja mečeve igra u dvorani "Fernando Buesa" izgubila je poslednje tri utakmice u Evroligi od Partizana (87:83), Žalgirisa (94:76) i Efesa (97:76).

BONUS VIDEO: ZVEZDA DOČEKALA: Nikola Topić trenira

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)