PARTIZAN I ZVEZDA U EVROLIGI? Jedan bezbrižan, drugi sa strepnjom

V. P.

12. 04. 2024. u 16:16

VEČITIM rivalima ni proširenje na deset učesnika doigravanja nije bilo dovoljno za produženje evroligaške sezone. Ostali su ispod plej-in crte, sa nadom da će novu šansu dobiti naredne putem specijalnih pozivnica.

ПАРТИЗАН И ЗВЕЗДА У ЕВРОЛИГИ? Један безбрижан, други са стрепњом

FOTO: M. Vukadinović

Šampion ABA lige sa izvesnošću može da računa na takozvanu "vajld" kartu, iako je istekao rok zapisanog u aktima Evrolige da ima prioritet u dodeljivanju jedne od pozivnica. Dakle, regionalna liga trenutno nema potpisan ugovor i plovi u vodama dobre volje, kao dugogodišnji partner elitnog takmičenja.

To praktično znači da jadranskom prvaku nije zagarantovano učešće, posebno ako se trona domogne tim koji nije ni Partizan ni Crvena zvezda. Reči predsednika Budućnosti da će igrati u Evroligi ako se okite prstenom zapravo nemaju nikakvo utemeljenje u aktima. O tome, kao i o strukturi učesnika u sezoni 2024/2025, odlučuju klubovi vlasnici i menadžment na čelu sa predsednikom Dejanom Bodirogom i direktorom Paulijusom Motiejunasom.

Pod pretpostavkom da jedan od "večitih" osvoji ABA ligu, postavlja se pitanje da li će i za drugog biti mesta u planovima za iduću sezonu. Odgovor nije u potpunosti determinisan, uostalom kao i svake godine u ovo doba dok u Evroligi još vagaju ko će i na osnovu čega dobiti tu privilegiju.

Urednik sajta "Jurohups", koji blisko sarađuje sa kancelarijom u Barseloni, smatra da bi bilo ogromno iznenađenje da ne vidimo i Partizan i Zvezdu među 18 učesnika sledeće sezone. Imajući u vidu da mesto čeka pobednika Evrokupa, ovo mišljenje upućuje na dilemu: Alba ili Valensija ispadaju iz konkurencije.

Berlinskom klubu je istekla kratkoročna licenca i kada se mislilo da će se sam povući iz priče, izvučen je dokument sa potpisom bivšeg direktora Đordija Bertomeua kojim se "albatrosima" garantuje još jedna vožnja. Preostaje Valensija, koja je u aktivnoj kampanji za dobijanje A licence sa argumentacijom izgradnje nove dvorane i stabilnih finansija.

Iako postoji prilična verovatnoća da "večiti" ostanu u društvu najboljih, iskustvo nas uči da sa Evroligom ništa nije sigurno.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave