ČUDNA IGRA SUDBINE: Umesto sa Zvezdom, Ivanović sa Baskonijom bije plej-in bitku u "Areni"

V. P.

15. 04. 2024. u 17:29

EVROLIGA je dokazani prepisivač NBA lige, češće loših nego dobrih stvari. Podeljena su mišljenja u koju kategoriju spada plej-in. U svakom slučaju, pred nama je debitantsko izdanje doigravanja za plasman u plej-of, u kojem učestvuju timovi od sedmog do desetog mesta.

ЧУДНА ИГРА СУДБИНЕ: Уместо са Звездом, Ивановић са Басконијом бије плеј-ин битку у Арени

Photo: ABA League j.t.d./Dragana Stjepanović

Sedmi Makabi i osma Baskonija sastaju se u „Beogradskoj areni“, iz koje će jedan tim izaći kao učesnik plej-ofa sa sedme pozicije, odnosno protivnik Panatinaikosa u seriji na tri pobede. Poraženi u borbi za broj 8 čeka pobednika duela Efesa i Virtusa u Istanbulu, devetog i desetog u ligaškom delu sezone. Tim koji se kroz plej-in izbori za osmo mesto igraće u plej-ofu sa šampionom Realom.

Šteta je što ulazi „Arene“ neće biti otvoreni za publiku, jer se u okršaju Makabija i Baskonije očekuje spektakularna napadačka košarka. Izraelski tim sa privremenim boravištem u Beogradu dobio je sedam od poslednjih osam utakmica sa prosečno 92 poena, dok su Baskijci regularni deo završili pobedama nad Realom i Virtusom sa 95 u oba meča. Igra za koš više vrteće se oko haubice Baskonije Markusa Hauarda, prvog strelca Evrolige (19,4 poena), i trećeg najboljeg poentera Vejda Boldvina (17,7), beka Makabija koji neretko flertuje sa tripl-dabl učinkom.

Svedočićemo i duelu prvog i trećeg asistenta Evrolige, Kodija Milera-Mekintajera iz Baskonije (7,2) i Lorenca Brauna iz Makabija (6,2). Ponos Izraela ima najboljeg skakača takmičenja Džoša Niba (7,3), ponos Baskije trećeg i petog na ovoj listi, Tadasa Sedekerskisa (6,8) i Čimu Monekea (6,7).

Trener tima iz Vitorije Duško Ivanović pred početak sezone nadao se da će voditi Crvenu zvezdu u odlučujućim utakmicama u ovom delu sezone, ali je smenjen posle samo četiri sa učinkom 1-3. Baskoniju je preuzeo sa skorom 1-4 i odveo je u plej-in sa 17-12, dok je njegov naslednik na klupi crveno-belih Janis Sferopulos ostvario učinak 10-20.

Gubitnik meča Makabija i Baskonije ima još jednu šansu za plej-of, ne i poraženi iz susreta Efesa i Virtusa. Istanbulski dželat Partizanovih snova o postsezoni ima ulogu velikog favorita, najmanje zbog toga što igra na svom terenu. Ligaški deo završio je sa pet pobeda, poslednji meč sa Zvezdom dobio je sa 45 razlike bez većeg doprinosa Šejna Larkina i Vila Klajburna, koji su bili na poštedi u utakmici turskog prvenstva protiv Bešiktaša.

Imajući u vidu da Virtus ulazi u plej-in sa sedam vezanih poraza u završnici regularnog dela sezone, pobeda tima trenera Luke Bankija u „Sinan Erdem domu“ imala bi ukus senzacije. Adut Bolonjeza je iskustvo Toka Šengelije, Marka Belinelija, Danijela Haketa i Brajanta Danstona, posebno ako uspore tempo i odigraju čvrst meč na mali broj poena.

Plej-in

Utorak

(7) Makabi - (8) Baskonija 19.00

(9) Efes - (10) Virtus 20.00

Petak

Poraženi 7/8 - pobednik 9/10

Plej-of

(1) Real - osmoplasirani tim

(2) Panatinaikos - sedmoplasirani

(3) Monako - (6) Fenerbahče

(4) Barselona - (5) Olimpijakos

*Serije na tri pobede

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)