JOVIĆEVO NBA PROLEĆE: Naš reprezentativac u svakom kadru igre Majamija

V. P.

25. 04. 2024. u 17:44

VERA trenera Majamija Erika Spolstre u Nikolu Jovića nije uvek izgledala postojano. U drugom delu sezone poklonio je više poverenja srpskom 20-godišnjaku i dobio važnog člana kolektiva, sposobnog da doprinese na raznim poljima, što je i pokazao u trijumfu Hita nad Bostonom u drugom meču prve plej-of runde (111:101).

ЈОВИЋЕВО НБА ПРОЛЕЋЕ: Наш репрезентативац у сваком кадру игре Мајамија

Foto: Profimedia

Naš krilni centar je 38. put izašao na parket kao starter, proveo u igri 25 minuta i punio sve statističke kolone - 11 poena (šut 4/5, trojke 3/4), devet skokova, šest asistencija, tri ukradene lopte i jedna blokada. Brojevima se ne mere sjajne defanzivne karakteristike, izuzetno bitne za kulturu igre Majamija.

Jović je do ol-star meča u februaru prosečno postizao šest poena na 22 meča, nakon vikenda svih zvezda podigao je košgeterski učinak na 9,2, a procenat realizacije šuta iz igre sa 43 odsto na 46,6. Procvetao je u aprilu, na osam utakmica beleži 12 poena, 4,6 uhvaćenih lopti i dve asistencije.

U periodu kada je Majami bez svog najboljeg igrača Džimija Batlera, univerzalac poput Jovića popunjava pukotine u timu. O njegovoj svestranosti govori i izjava koju je dao početkom ove godine.

- Još ne znam na kojoj poziciji bi mogao da igram, zbog toga radim na svakom segmentu svoje igre. Želim da budem ol-raund igrač.

Jović i njegov imenjak Jokić jedini su srpski predstavnici u NBA plej-ofu.

- Što ga više gledam, sve više uviđam koliko je veliki igrač - rekao je tada mlađi Nikola. - Mnogo mi je žao što nisam imao priliku da igram sa njim na Svetskom prvenstvu, ali imaću na Olimpijskim igrama u Parizu.

NBA plej-of

ISTOK: Boston - Majami 101:111 (Braun 33, Tejtum 28 - Hiro 24, Adebajo 21, Martin 21) - 1:1 u pobedama, Njujork - Filadelfija 2:0, Milvoki - Indijana 1:1, Klivlend - Orlando 2:0.

ZAPAD: Oklahoma - Nju Orleans 124:92 (Gildžes Aleksander 33, Holmgren 26 - Valančijunas 19) - 2:0, Denver - L. A. Lejkers 2:0, Minesota - Finiks 2:0, L. A. Klipers - Dalas 1:1.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)