"SVE OSTALO JE MANJE VAŽNO!" Željko Obradović o neprijatnim scenama u "Morači" tokom meča Budućnost - Partizan

Novosti online

07. 05. 2024. u 20:34

Partizan je izgubio od Budućnosti drugi meč polufinala ABA plej-ofa i majstorica će odlučivati ko će u završnu borbu za trofej, a posle te utakmnice u Podgorici trener crno-belih Željko Obradović održao je kratku, ali zanimljivu konferenciju za štampu.

СВЕ ОСТАЛО ЈЕ МАЊЕ ВАЖНО! Жељко Обрадовић о непријатним сценама у Морачи током меча Будућност - Партизан

FOTO: M. Vukadinović

Podsetimo, Budućnost je "tesno" pobedila Partizan u zanimljivom susretu, posle čega se Obradović ovako obratio "sedmoj sili":

- Naravno, prva stvar koju želim da uradim je da čestitam Budućnosti na pobedi. Serija je 1:1, bez obzira da li je (na kraju) pola koša (razlike), deset (poena razlike), isto je, rezultat je važan, a to je pobeda. Serija se vraća u Beograd. Mislim da smo igrali prilično dobro u mnogim momentima utakmice, imali smo u prvom poluvremenu, kada smo se odvojili na šest razlike, pet izgubljenih lopti zaredom. Tu smo dozvolili Budućnosti da se vrati. Na kraju su oni imali, praktično, dobijenu utakmicu, a mi smo odigrali agresivnu odbranu, čak poentirali iz nekih teških situacija, a neke otvorene šuteve smo promašivali. Kako god, borbenost na nivou, ali biće potrebno malo više da bi smo se plasirali u finale - "otvorio" je trofejni stručnjak svoje obraćanje pred medijima u Podgorici.

Upitan o igri spoljne linije Budućnosti i koliko je crno-belima olakšalo to što su domaćini bili prilično neprecizni s distance, odgovorio je na sledeći način:

- Nismo ni mi šutirali ništa (bolje), oni su 4/22, mi 3/19. Veoma loši procenti šuta za tri poena. Verovatno nervoza čini svoje. Rekao sam da smo imali otvorene šuteve, nismo ubacivali, to je to. Spremiti se sad za sledeću utakmicu, a večerašnju zaboraviti.

Na konstataciju da on jeste dočekan aplauzima u hali "Morača", ali da je tenzija potom narasla, da su neki navijači čak i gađali gostujuće igrače, a kapiten Partizana Kevin Panter se i raspravljao s nekim u publici, trener crno-belih je ponovio svoj stari stav:

- Moja poruka tim povodom je ona koju šaljem od prvog dana kada sam došao: da je ovo samo košarka. I da treba da se završi u njoj, u košarci. Nikakve tenzije nam ne trebaju. Mi smo klub koji gaji sa Budućnošću odlične odnose, a ja ću i ovu priliku da iskoristim, kao i pred narednu utakmicu, da pozovem navijače Partizana da se ponašaju fer i korektno, da nam dolaze sportski prijatelji i da bolji tim treba da ide u finale. To je jedina poruka koju dajem od prvog dana otkako sam se vratio u Partizan. I ne nameravam da odustanem od toga, zato što mislim da su te stvari najbitnije u našim životima. Sve ostalo je manje važno. Treba da budeš čovek, da se ponašaš kulturno i fino. To je ono na čemu insistiram. Vi imate i neke druge primere, pero je kod vas, ne kod mene - zaključio je Željko Obradović.

Majstorica Partizan - Budućnost igra se u petak 10. maja u Beogradu.

Bonus video:  Porodica promenila "Oče naš" zbog KK Partizan

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DOSTA SA LAŽIMA! Crvena zvezda objavila kompletan snimak i detalje razgovora koji su prethodili tuči Naneli - Lazarević! (VIDEO)