BAR DVA SRBINA NA F4: U Berlinu Obradović ili Gudurić, Kalinić ili Milutinov i Petrušev

V. Preradović

08. 05. 2024. u 07:55

KVALITET košarke u evroligaškom plej-ofu nije ispunio najviše standarde, ali svakako ne nedostaje dramatike u bitkama za fajnal-for u Berlinu od 24. do 26. maja. Real Madrid je u tri koraka prošao Baskoniju, ostale tri serije produžene su na maksimalnih pet utakmica, kao i prethodne sezone.

БАР ДВА СРБИНА НА Ф4: У Берлину Обрадовић или Гудурић, Калинић или Милутинов и Петрушев

Foto Evroliga

Panatinaikos se pridružio braniocu titule trijumfom nad Makabijem u paklu "OAKA arene", dok ćemo u sredu dobiti preostala dva putnika za nemačku prestonicu nakon majstorica Monaka i Fenerbahčea u sali „Gaston Medesan“ (19.00) i Barselone i Olimpijakosa u kultnoj „Blaugrani“ (21.00). Francuski i grčki tim su minule sezone preživeli pete mečeve i domogli se završnog turnira u Kaunasu, turski velikan poklekao je u Pireju, dok su Katalonci tada lako eliminisali Žalgiris sa 3:0 u pobedama.

Tadašnji trener Barse Šarunas Jasikevičijus pokušaće da odvede Fenerbahče na fajnal-for prvi put od 2019. godine, kada je na klupi kluba sa azijske strane Istanbula sedeo Željko Obradović. Najtrofejniji trener Evrope je u toj plej-of seriji nadigrao upravo Šarasa kao stratega Žalgirisa, koji sada za protivnika ponovo ima Obradovića, ali Sašu koji je prošle sezone doneo Monaku prvi fajnal-for u klupskoj istoriji. U majstorici, pred 5.000 ne baš vatrenih gledalaca u Monte Karlu, bio je bolji od Makabija.

Nikakve zakonitosti se ne mogu izvući iz prethodna četiri duela Monaka i Fenera, osim da su svi osim trećeg bili krajnji neizvesni. Obradovićev tim je i pobeđivao i gubio kada je postizao više od 90 poena, slavio je i sa svega 65 u prošlom meču pred 13.000 raspaljenih turskih navijača. Oni sa najskupljim kartama za prve redove ušli su u sukob sa gostujućim igračima, zbog čega se Jasikevičijus izvinjavao posle utakmice u „Ulker areni“. Pred odlučujuću utakmicu sigurno je samo da publika u kneževini neće uzvratiti istom merom. Sve ostalo je relativno, osim činjenice da domaćini po nepisanom pravilu izlaze iz majstorica kao pobednici i da će srpska košarka, kako god se završi utakmica, dobiti predstavnika na F4. Trenera Monaka Obradovića ili beka Fenera Marka Gudurića, kome bi to bilo treće učešće i šansa za prvi trofej.

Isto važi i za majstoricu Barselone i Olimpijakosa. Na domaćoj strani je Nikola Kalinić, šampion Evrolige sa Fenerom 2017. godine, na gostujućoj centarski tandem naše reprezentacije sa SP u Manili - Nikola Milutinov i Filip Petrušev, koji još nemaju najvredniji trofej u klupskoj košarci.

Atinski „crveni“ su u paklu Pireja demolirali Katalonce u četvrtom meču, jedinom bez bilo kakve rezultatske neizvesnosti. Možda bi upravo srpski igrači mogli da prevagnu na jednu ili drugu stranu. Kalinić kao ratnik iskaljen u brojnim ovakvim bitkama, Petrušev kao iks-faktor u nekim mečevima ove serije, Milutinov kao snaga u reketu koju su navijači Olimpijakosa dugo čekali zbog povrede i napokon dočekali u četvrtom susretu, u kojem je bio nadomak dabl-dabl učinka.

Plej-of

Real Madrid - Baskonija

3:0 u seriji

Panatinaikos - Makabi

3:2 u seriji

Sreda

Monako - Fenerbahče 19.00

2:2 u seriji

Barselona - Olimpijakos 21.00

2:2 u seriji

Fajnal-for

Real - Barselona/Olimpijakos

Panatinaikos - Monako/Fenerbahče

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK: Fudbaler Srbije se oprostio od reprezentacije