BOSTON U FINALU NBA LIGE! Braun i Tejtum uništili Indijanu, Seltiksi čekaju Dončića

Novosti online

28. 05. 2024. u 08:49

Košarkaši Bostona plasirali su se u finale plej-ofa NBA lige, pošto su večeras u četvrtom meču finala Istočne konferencije u gostima pobedili Indijanu sa 105:102.

БОСТОН У ФИНАЛУ НБА ЛИГЕ! Браун и Тејтум уништили Индијану, Селтикси чекају Дончића

Foto AP

Boston se u veliko finale plasirao sa ubedljivih 4:0 u pobedama, i u finalu će pokušati da stigne do 18. šampionskog prstena u istoriji franšize.

Nakon ujednačene borbe tokom čitavog meča, u kom su se ekipe smenjivale u vođstvu, Indijana je tri minuta pre kraja imala prednost od četiri poena 98:102, ali je tada potpuno stala i Boston je serijom 7:0 stigao do pobede.

Seltikse je do pobede predvodio Džejlen Braun sa 29 poena i šest skokova, i proglašen je za najboljeg igrača (MVP) finalne serije Istočne konferencija. Pratio ga je Džejson Tejtum sa 26 poena, uz 13 skokova i osam asistencija.

Najbolji kod Indijane bili su Endrju Nembard sa 24 poena i 10 asistencija i Paskal Sijakam sa 19 poena i 10 skokova.

U finalu NBA lige Boston će igrati protiv boljeg iz duela Dalasa i Minesote, a u finalu Zapada vodi Dalas 3:0 i sutra će imati prvu meč-loptu da obezbedi finale.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EURO 2024: Albanci su potpuno šokirani, orlovi imaju razlog za slavlje i razlog za tugu!