KO JE BIO DRU GORDON? U Partizanu pre vremena završio posao, nasledio ga miljenik "grobara"

Novosti online

31. 05. 2024. u 08:33

Vest da je nekadašnji košarkaš Partizana Dru Gordon tragično nastradao posle saobraćajne nesreće u Portlandu šokirala je svet košarke.

КО ЈЕ БИО ДРУ ГОРДОН? У Партизану пре времена завршио посао, наследио га миљеник гробара

FOTO: EPA

Gordon je imao samo 33 godine, a njegova smrt potresla je mnoge. Ko je bio Amerikanac od koga se sada oprašta čitav košarkaški svet?

Dru Gordon rođen je 12. jula 1990. godine u San Hozeu u Kaliforniji, te je preko Arčbišop Miti škole stigao do koledža UCLA i Nju Meksiko i na NBA draft je izašao 2012. godine, ali nije izabran. Angažman nije dobio ni preko Letnje lige gde je nastupao za Dalas, pa se odlučio na drastičnu promenu.

Spas je potražio u evropskoj košarci i odskočna daska bio mu je Partizan gde je igrao u sezoni 2012/13. i na deset utakmica u Evroligi prosečno je beležio 9,1 poen i beležio 7,5 skokova. Za tili čas je postao miljenik "grobara", zakucavanja su mu bila specijalnost, ali zbog povrede je morao ranije da završi odiseju u Humskoj, a na njegovo mesto je došao Žofri Lovernj. 

Posle Partizana karijera mu je krenula uzlaznom putanjom, odigrao je i devet utakmica u NBA ligi za Filadelfiju, ali je ipak dublji trag ostavio u Evropi gde je nastupao za Dinamo Sasari, Banvit, Šalon, Lijetuvos Ritas, Zenit, Long Ajlend Nets, Zjelonu Goru, Avtodor, Kuban, Budiveljnik i Fukuoku. Prošle godine je završio karijeru u kojoj može da se pohvali osvajanjem Kupa Italije, ali i brojnim individualnim priznanjima, a posebno će se pamtiti njegova atraktivna zakucavanja.

Dru je bio brat omiljenog saigrača Nikole Jokića Erona Gordona, a iza sebe je ostavio i suprugu i decu.

BONUS VIDEO: „KLASIĆI“ NIKOLE JOKIĆA: Gde su sada igrači koji su birani ispred Somborca 2014?

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

24 godine nakon istorijskog okršaja na Euru 2000. godine u Belgiji i Holandiji, Srbija i Slovenija se od 15 časova sastaju u 2. kolu grupe C Evropskog prvenstva. Slovenija je tada šokirala SR Jugoslaviju i povela sa 3:0, ali su Plavi uspeli da ostvare jedan od najluđih povrataka u istoriji Evropskih prvenstava izjednačivši rezultat na 3:3 za samo 6 minuta.

20. 06. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ JE TENISKI ZLIKOVAC: Iznenađujuće reči DŽona Mekinroa, ovo je rekao o Nadalu i Federeru