SRBIJA IMA SVOG ANDREJA KIRILENKA: Mladi Zvezdin biser oduševio NBA stručnjake (FOTO)

Александар Илић
Aleksandar Ilić

02. 06. 2024. u 18:23

NIKOLA Topić će na predstojećem NBA draftu biti u top pet po predviđanjima američkih novinara, a još jedan mladi igrač Zvezde skreće pažnju na sebe i svoju igru, reč je o Andreju Kostiću.

СРБИЈА ИМА СВОГ АНДРЕЈА КИРИЛЕНКА: Млади Звездин бисер одушевио НБА стручњаке (ФОТО)

FOTO: A. Ilić

Poput Andreja Kirilenka, mladi košarkaš rešeta, a deli i iste inicijale i broj na dresu, te nije slučajno da često raspali rafalno, poput puške (AK47). 

Mladi Kostić nalazi se u NBA Evrokampu u Trevizu gde, može se reći, briljira i pokazuje da budućnost srpske košarke nije nešto o čemu treba brinuti. 

Kostić se odlično predstavio prvog dana, igrajući za tim “Sledeća generacija”, koji je savladao ekipu sastavljenu od talenata iz SAD sa 108:81.

Za samo 23 minuta na parketu Kostić je zabeležio 21 poen, 5 asistencija, 4 skoka i dve ukradene lopte, uz indeks korisnosti 22. On je iz igre šutirao 8/12, a pogodio je četiri trojke iz sedam pokušaja.

Događaj je pod budnim okom NBA stručnjaka. Kostićevu ekipu sa klupe predvodi Rik Hajns iz Filadelfije, a tu su u ulozi trenera još i Džejson Teri iz Jute, Dejvid Vanterpul iz Vašingtona, Dejv Jeger iz Milvokija, Kris Fleming iz Čikaga, ali i čuveni finski plejmejker Peteri Koponen.

Kao gosti, događaju prisustvuju i Džejms Harden, Ivica Zubac, Vasa Micić i Nikola Jović.

Podsetimo, sa reprezentacijom Srbije do 18 godina, Andrej Kostić osvojio je titulu u niškom Čairu, a upravo tu je debitovao za Crvenu zvezdu na Kupu Radivoja Koraća, pokazao je da ga krasi odličan šut i upisao na debiju sedam poena, a potom je debitovao i u ABA ligi. 

BONUS VIDEO: Selektor SAD Stiv Ker kupio deonice Majorke 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

24 godine nakon istorijskog okršaja na Euru 2000. godine u Belgiji i Holandiji, Srbija i Slovenija se od 15 časova sastaju u 2. kolu grupe C Evropskog prvenstva. Slovenija je tada šokirala SR Jugoslaviju i povela sa 3:0, ali su Plavi uspeli da ostvare jedan od najluđih povrataka u istoriji Evropskih prvenstava izjednačivši rezultat na 3:3 za samo 6 minuta.

20. 06. 2024. u 10:00

Komentari (0)

SRPSKI FUDBALERI OVAJ VELIKI HIT SLUŠALI U SVLAČIONICI: Pevačica se odmah oglasila - Svim srcem uz naše momke (FOTO)