PAO POTPIS: Real sačuvao ključnog čoveka

Novosti online

13. 06. 2024. u 21:10

Španski stručnjak, Ćus Mateo trebao bi uskoro da potpiše novi ugovor sa Real Madridom, po kome će ostati trener "kraljevskog kluba" do 2026. godine.

ПАО ПОТПИС: Реал сачувао кључног човека

FOTO: M. Vukadinović

Uprkos tome što ove sezone nije uspeo da odbrani titulu u Evroligi, iako je njegov Real izgledao nezaustavljivo sve do drugog poluvremena finalne utakmice sa Panatinaikosom, Mateo je u poslednje dve sezone stekao veliko poverenje uprave Los blankosa.

Prema rečima Rikarda Gonzalesa iz "Diario AS-a", Madriđani su Mateu spremili novi dvogodišnji ugovor, pošto mu je prethodni istekao po okončanju sezone. Mateo je na klupu Reala seo pre dve godine kada je zamenio Pabla Lasa, koji je hospitalizovan usred ACB plej-ofa zbog infarkta. Sezonu je priveo na najbolji mogući način, osvojivši titulu prvaka Španije, čime je kupio poverenje uprave.

Foto: EPA-EFE/RONALD WITTEK

Naredne sezone je u potpunosti zamenio Lasa na mestu prvog trenera i došao do titule Evrolige. Ove sezone je titulu prvaka Španije vratio u Madrid, a u zbirci trofeja ima i dva Superkupa Španije, odnosno Kup kralja osvojen takođe ove sezone. U sezoni za nama proglašen je i najboljim trenerom Evrolige.

Očigledno je da je Mateo ostvario značajan uspeh tokom svog mandata na klupi Reala, te je produženje ugovora do 2026. godine očekivani korak koji će omogućiti kontinuitet u vođenju tima ka novim sportskim uspesima.

BONUS VIDEO NOVI LjUBIMAC "DELIJA": Ovom igraču Zvezde su navijači skandirali pred drugi meč finala

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

24 godine nakon istorijskog okršaja na Euru 2000. godine u Belgiji i Holandiji, Srbija i Slovenija se od 15 časova sastaju u 2. kolu grupe C Evropskog prvenstva. Slovenija je tada šokirala SR Jugoslaviju i povela sa 3:0, ali su Plavi uspeli da ostvare jedan od najluđih povrataka u istoriji Evropskih prvenstava izjednačivši rezultat na 3:3 za samo 6 minuta.

20. 06. 2024. u 10:00

Komentari (0)

SRBI PEVALI, A ONDA... Onda su naišli Danci i desilo se - ovo! (VIDEO)