NIKOLA JOKIĆ IDE NA OLIMPIJSKE IGRE! Najbolji košarkaš sveta došao na pripreme reprezentacije Srbije

Novosti online

24. 06. 2024. u 17:53

Nikola Jokić, trostruki MVP NBA lige, ponovo je u reprezentaciji Srbije. On je došao na pripreme "orlova", koji su od danas na okupu jer počinje najveća ovogodišnja misija - Olimpijske igre "Pariz 2024".

НИКОЛА ЈОКИЋ ИДЕ НА ОЛИМПИЈСКЕ ИГРЕ! Најбољи кошаркаш света дошао на припреме репрезентације Србије

FOTO: Z. Jovanović

Spisak je, podsetimo, objavljen tačno pre dve nedelje, prošle sedmice su krenuli i fakultativni treninzi, a ovog ponedeljka je počelo "ono glavno".

Selektor srebrnih asova iz Manile Svetislav Pešić okupio je "orlove" kako bi hzvanično počeli pripreme za Olimpijske igre na kojima će Srbija ciljati visok plasman i jednu od medalja, sa Nikolom Jokićem na čelu.

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

Upravo je on i došao danas na okupljanje u jednom poznatom beogradskom hotelu, baš kao i ostali pozvani igrači.

Ako za njega i nema dileme, ostaje da se vidi ko će na kraju od preliminarnog spiska ostati među putnicima za Lil, gde će se igrati grupna faza Igara. Srbija će, pored selekcije Južnog Sudana i SAD, igrati i protiv najboljeg tima sa kvalifikacionog turnira u Portoriku, gde, osim domaćina, nastupaju Meksiko, Obala Slonovače, Litvanija, Italija i Bahrein.

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

Čekaju se još tri "reza"

SELEKTOR Srbije Svetislav Pešić je 10. juna objavio spisak od 16 kandidata za nastup na Olimpijskim igrama, ali je i nedavno poručio da Vladimir Lučić ipak neće biti u finalnom sastavu. Samim tim jasno je da je Pešiću preostalo da napravi tri reza među kandidatima: Vasilije Micić, Aleksej Pokuševski, Bogdan Bogdanović, Nikola Jović, Nikola Jokić, Marko Gudurić, Vanja Marinković, Ognjen Dobrić, Filip Petrušev, Nikola Milutinov, Dušan Ristić, Aleksa Avramović, Ognjen Jaramaz, Dejan Davidovac i Uroš Plavšić.

Ipak, pre nego što se "orlovi" posvete utakmicama u prvoj fazi OI, imaće pripreme koje će provesti malo u Srbiji, a malo i u inostranstvu. Prve provere iza zatvorenih vrata su 5. i 7. jula protiv Holandije i Turske. Prvi zvanični prijateljski meč Srbija će igrati 12. jula protiv Francuske u Lionu na oproštaju Tonija Parkera. Zatim sledi selidba u Abu Dabi, gde će se "orlovi" sastati sa Australijom 16. jula i reprezentacijom SAD dan kasnije.

Nakon jakih provera ekipa se vraća u Beograd na duel sa Japanom 21. jula u Beogradskoj areni. Put Lila, Srbija kreće 24. jula. Prva utakmica na Olimpijskim igrama za "orlove" će biti sudar sa "drim-timom" iz SAD 28. jula (16.15), pa zatim tri dana kasnije sledi okršaj sa kvalifikantom u istom terminu. Grupnu fazu reprezentacija Srbije će zatvoriti duelom sa Južnim Sudanom trećeg avgusta od 20 časova.

BONUS VIDEO: Nikola Jokić i govor saigračima iz reprezentacije Srbije koji će se pamtiti

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

24 godine nakon istorijskog okršaja na Euru 2000. godine u Belgiji i Holandiji, Srbija i Slovenija se od 15 časova sastaju u 2. kolu grupe C Evropskog prvenstva. Slovenija je tada šokirala SR Jugoslaviju i povela sa 3:0, ali su Plavi uspeli da ostvare jedan od najluđih povrataka u istoriji Evropskih prvenstava izjednačivši rezultat na 3:3 za samo 6 minuta.

20. 06. 2024. u 10:00

Komentari (0)

OSTAVKA? AJDE, SLEDEĆE PITANJE... Prva izjava Piksija nakon sletanja u Beograd