"ORLOVI" GLEDAJU KA KARIBIMA: Iz Portorika stiže rival Srbije na Olimpijskim igrama

V. P.

01. 07. 2024. u 22:37

OSTALE su četiri olimpijske vize za košarkaše, koje će pripasti pobednicima kvalifikacionih turnira u Grčkoj, Letoniji, Portoriku i Španiji. Nama je od posebnog interesa onaj na Karibima, odakle dolazi poslednji učesnik naše C grupe na OI u Parizu.

ОРЛОВИ ГЛЕДАЈУ КА КАРИБИМА: Из Порторика стиже ривал Србије на Олимпијским играма

FOTO: Profimedia

Favoriti su Italija i Litvanija, konce može da im pomrsi domaćin Portoriko, dok su zanemarljivo male šanse Obale Slonovače, Meksika i Bahreina. Timovi su podeljeni u dve grupe, po dva prvoplasirana sastaće se u polufinalu, olimpijska nagrada pripada samo osvajaču.

"Azuri" sa kojima imamo traumatična iskustva na poslednja dva takmičenja igraju u skoro identičnom sastavu kao na Mundobasketu. Nema penzionisanog Điđija Datomea i veterana Marka Belinelija, ali je tu oporavljeni NBA as Danilo Galinari. Litvance predvodi Domantas Sabonis, nedostaje im Jonas Valančijunas koji zbog statusa slobodnog agenta nije imao pokriveno osiguranje.

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

Biće veoma zanimljivo u Pireju, gde su u konkurenciji Slovenija, Novi Zeland, Hrvatska (A grupa), Egipat, Grčka i Dominikanska Republika (B grupa). Luka Dončić je ignorisao umor i rane iz NBA finala, tako da će stati na čelo "zmajčeka" u sutrašnjem duelu sa "vatrenima" (20.00), koji polažu nade u Marija Hezonju i NBA adute Darija Šarića i Ivicu Zupca. Grci su mobilisali Janisa Adetokumba, ali ne i Kostasa Slukasa koji se oporavlja od povrede.

Na turniru u Rigi nadmetaće se Gruzija, Filipini, Letonija (A grupa), Brazil, Kamerun i Crna Gora (B grupa), u Valensiji Liban, Angola, Španija (A grupa), Finska, Poljska i Bahami (B grupa). Letoncima nedostaje Kristaps Porzingis, Fincima Lauri Markanen, u sastav Španije vratio se Lorenco Braun, Bahami baziraju nadu na NBA triju (Deandre Ejton, Badi Hild, Erik Gordon), Crnogorci na Nikoli Vučeviću i Kendriku Periju, Brazilci na Jagu dos Santosu i Brunu Kaboklu.

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

Portoriko

Grupa A, 3. jul: Meksiko - Litvanija (2.30), Litvanija - O. Slonovače (23.30). 4. jul: O. Slonovače - Meksiko (2.30).

Grupa B, 2. jul: Italija - Bahrein (23.30). 4. jul: Bahrein - Portoriko (2.30). 5. jul: Portoriko - Italija (2.30).

6. jul: polufinala A1-B2, B1-A2. 8. jul: finale.

BONUS VIDEO: "FOKUS NAM JE PARIZ 2024": Basketaš Strahinja Stojačić za "Novosti" o Olimpijskim igrama

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ODMOR IZ SNOVA ZA SAMO 299 EVRA PO OSOBI! Ovu egzotičnu ponudu ne smete propustiti, CENE NIKAD MANJE!