I MILOJE BI BIO PONOSAN! Mega se pohvalila sa pet reprezentativaca, ali i setila najzaslužnijeg

Novosti online

26. 07. 2024. u 10:46

Košarkaška reprezentacija Srbije u nedelju od 17 časova i 15 minuta duelom protiv selekcije Sjedinjenih Američkih Država kreće u pohod na olimpijsku medalju na Igrama u Parizu.

И МИЛОЈЕ БИ БИО ПОНОСАН! Мега се похвалила са пет репрезентативаца, али и сетила најзаслужнијег

Foto: Privatna arhiva

U selekciji Pešićevih Orlova je čak pet igrača koji su punu afirmaciju stekli u dresu Mege, pa je tako „mali-veliki klub“ za samo 25 godina postojanja sa 16 igrača postao ne samo tim sa najviše draftovanih košarkaša u NBA van američkog kontinenta, već i stub reprezentacije koja je aktuelni vicešampion sveta.

Dres sa državnim grbom na najvećoj svetskoj smotri sporta u Francuskoj nose nekadašnji Megini prvotimci: Nikola Jokić, Vasilije Micić, Filip Petrušev, Nikola Jović i Uroš Plavšić.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

„Kod svih ovih momaka je pre svega prepoznat ogroman talenat, a onda su u Megi dobili prvu i pravu šansu da se takmiče u seniorskoj konkurenciji i stiču bogato iskustvo. Kao veoma mladi su gurnuti u vatru, a kroz specifičnu metodiku treninga u idelanim uslovima koji su im omogućeni, imali su priliku da na pravi način razvijaju svoj igrački potencijal“, kaže generalni menadžer Mege Goran Ćakić.

FOTO: Tanjug/AP

 

On je istakao i da je Ognjen Jaramaz, još jedan bivši igrač Mege, do samog kraja konkurisao za mesto u reprezentaciji, kao i da je kondicioni trener nacionalnog tima Marko Sekulić, stručno se usavršio upravo radeći dugi niz godina u Megi.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

„Zaista smo veoma ponosni na sve njih. Takođe, svi u klubu imamo i veliki osećaj zadovoljstva, jer je ovo najbolja potvrda ispravnosti i kvaliteta našeg rada. I Dejan Milojević kao jedan od najzaslužnijih za razvoj Mege danas bi bio ponosan na svoje klince. Bio je pomoćni trener reprezentacije, asistent sadašnjeg selektora SAD u Golden Stejtu i najozbiljniji kandidat za naslednika Svetislava Pešića. Nažalost, naš Deki nas je prerano napustio “, konstatovao je Ćakić.

Megin prvi operativac naglašava da je Mega postala prepoznatljiv košarkaški brend u svetskim okvirima o čemu svedoče redovne turneje sa najpoznatijim američkim koledžima, kao i duel sa ol-star ekipom razvojne NBA lige koji je ne programu početkom septembra:

„Pozicionirali smo se kao najbolja moguća sredina za razvoj i napredak mladih igrača i od toga sada veliku korist ima srpska košarka što nam je posebno drago. Za Megu su govorili da je klub u kome nema pritiska, da je nebitno da li se utakmice dobijaju ili gube. Pokazalo se da to nije tačno, jer pritisak javnosti i medija ne moži biti veći od onog koji igrači sami sebi postave. Kako bi drugačije stvorili pobednike poput Nikole Jokića osvajača NBA prstena i trostrukog MVP-ija najjače lige sveta, Vase Micića dvostukog šampiona Evrope koji je i dva puta bio MVP Fajnal-fora evrolige. Petrušev i Jović imaju srebro sa Svetskog šampionata, a ne sumnjam da će njihovim stopama ići i Uroš Plavšić“.

Ćakić naglašava da će se ovakav trend nastaviti i u budućnosti:

„I u narednoj sezoni ponovo ćemo imati najmlađi tim. Opet ćemo promovisati značajan broj mladih igrača, po tradiciji ćemo prvi početi sa pripremama za novu sezonu, a uporedo ćemo zdušno podržavati naš nacionalni tim. Mislim da je u reprezentaciji Srbije stvorena dobra hemija i verujem da možemo da dođemo do medalje. To bi bio veliki uspeh, jer je konkurencija žestoka. Međutim, mislim da posedujemo kvalitet, imamo iskusnog selektora koji zna kako se osvajaju trofeji, a nadam se da ćemo imati i malo sreće, koja je neophodna na ovakvim turnirima, i da će košarkaši iz Pariza doneti jednu od medalja“, zaključio je Ćakić. 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ALARM U PARIZU! Nadal odustaje od Olimpijskih igara? Oglasio se Špančev trener