NAJNOVIJA FIBA RANG-LISTA: Košarkašice Srbije grabe ka svetskom vrhu!

Novosti online

29. 08. 2024. u 15:55

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije napredovala je za jedno mesto i sad je deveta na svetu na najnovijoj rang-listi Svetske košarkaške federacije (FIBA).

НАЈНОВИЈА ФИБА РАНГ-ЛИСТА: Кошаркашице Србије грабе ка светском врху!

FOTO: Tanjug/AP

Kako je saopštila FIBA, Srbija je napredovala za jedno mesto jer je izborila plasman u četvrtfinale Olimpijskih igara u Parizu.

Izabranice Marine Maljković su na Igrama pobedile Kinu i Portoriko, a izgubile od Španije u grupi i Australije u četvrtfinalu.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

FOTO: Tanjug/AP

Prvo mesto i dalje suvereno drže olimpijske šampionke Amerikanke, bronzana iz Pariza Australija je napredovala za jedno mesto i sad je druga, dok je Francuska zahvaljujući igranju finala Olimpijskih igara skočila sa sedmog na treće mesto.

Prethodno drugoplasirana Kina je sad četvrta zbog eliminacije u grupnoj fazi Olimpijskih igara, peta je Španija, koja je pala za jedno mesto zbog eliminacije u četvrtfinalu Olimpijskih igara, a šesta je Belgija koja nije menjala poziciju posle osvajanja četvrtog mesta u Parizu.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Kanada je posle sva tri poraza na Olimpijskim igrama pala za dva mesta i sad je sedma, dok je Nigerija, prva afrička selekcija koja je igrala četvrtfinale Olimpijskih igara, skočila sa 12. na 8. mesto.

Iza devete Srbije je Japan koji je pao za jedno mesto zbog sva tri poraza na Olimpijskim igrama u Parizu.

BONUS VIDEO IZA KULISA: Scena iz svlačionice košarkaša Srbije posle olimpijske bronze

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREĆA SEZONA PRAKSE ZA OPERATERE U NIS-u: Prvi radni angažman za mlade u Rafineriji i Petrohemiji