NIJE SAMO KARLIK DŽONS: Još jedan reprezentativac Južnog Sudana u ABA ligi, stigao i Amerikanac

Novosti online

06. 09. 2024. u 16:51

NAKON Partizana još jedan abaligaš odlučio je da dovede reprezentativca Južnog Sudana.

НИЈЕ САМО КАРЛИК ЏОНС: Још један репрезентативац Јужног Судана у АБА лиги, стигао и Американац

Foto: Profimedia

Reč je o ekipi Cibone, koja je dovela Piter Džoka i Enotonija Barbera. 

Prvi je reprezentativac Južnog Sudana, nastupao je ovog leta na Olimpijskim igrama, te će se ove sezone i u ligaškom takmičenju imati priliku da se druži sa novim košarkašem Partizana i saigračem iz reprezentacije, Karlikom Džonsom. 

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Džok je košarkašku karijeru počeo na koledžu Ajova, gde je igrao od 2013. do 2017. godine. Nije izabran na NBA draftu, ali je igrao u Letnjoj ligi za Nju Orleans Pelikanse, pa zatim potpisao za Finiks, za koji nije odigrao nijedan meč.

Prekomandovan je u njihov razvojni tim, a onda je karijeru nastavio u Evropi, gde je igrao za francuski Šole Basket i špansku Mursiju. Zatim se nakratko vratio u Ameriku, a poslednji angažman pre dolaska u Cibonu je imao u kanadskom Otava Blek Džeksima.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

- Piter je svetski šuter koji će uneti dodatnu vatru u našu ofanzivu. Iza njega je leto u kojem je debitovao na Olimpijskim igrama s reprezentacijom Južnog Sudana, saopštili su iz Cibone, prilikom predstavljanja svog novog igrača koji ima 30 godina i visok je 198 centimetara.

I Barber je tridesetogodišnjak, ali igra na poziciji plejmejkera. Visok je 185 centimetara, u Cibonu je stigao iz Porta, ali se može pohvaliti i iskustvom iz NBA lige, s obzirom da je u sezoni 2021/22 nastupao za Atlanta Hokse.

- Ket je svestrani košarkaš koji se ističe svojom mirnoćom na terenu i strašću za igrom. Kao dokazan lider tokom cele svoje karijere, Ket je sposoban preuzeti odgovornost u ključnim trenucima, poručuju iz Cibone.

BONUS VIDEO: Oni su naš ponos! Posle Đokovića, Jokiću uručeno značajno priznanje 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ONA JE SESTRA BORE ČORBE: Reč je o našoj poznatoj pevačici koja je bila sa njim u najtežim trenucima (FOTO)