LUČIĆEVA RAPSODIJA: Reprezentativac Srbije prva violina Trinkijerijevog tima

G. Kelić

06. 02. 2021. u 20:26

VELIKI razlog za odlične ovosezonske igre košarkaša Bajerna iz Minhena leži u činjenici da srpski košarkaš iz redova nemačkog šampiona Vladimir Lučić igra košarku života.

ЛУЧИЋЕВА РАПСОДИЈА: Репрезентативац Србије прва виолина Тринкијеријевог тима

FOTO: EPA

U prošloj utakmici Evrolige u kojoj su Bavarci posle čudesnog preokreta (gubili sa 16 poena razlike) savladali berlinsku Albu rezultatom 101:95 posle produžetka, Lučić je bio najbolji akter meča i sa nekoliko dobrih poteza u završnici odlučujući faktor u trijumfu svog tima.

Srpski reprezentativac je za 35 minuta na parketu postigao 20 poena, uhvatio šest lopti i podelio dve asistencije, čime je minhenski velikan stigao do svoje 15. pobede u najjačem košarkaškom evropskom takmičenju i pozicije broj pet na tabeli koja ga vodi u top osam.

- To je mentalitet našeg tima. Nekoliko puta ove sezone pokazali smo da možemo da se vratimo iz velikog minusa. Treniramo izuzetno naporno i nikada ne odustajemo. Ovo je velika pobeda za nas. Znamo koliko je Alba kvalitetan tim, imaju mnogo talenata. Biće velika borba do kraja sezone sa njima - istakao je Lučić nakon pobede.

Bivši košarkaš Partizana je ove takmičarske godine jedan do najkonstantnijih igrača u timu Andree Trinkijerija. U proseku postiže 13,6 poena, 4,8 skokova i 1,4 asistencije po čemu igra najefikasniju sezonu u karijeri još od 2012/2013. kada je kao kapiten crno-belih ostvarivao brojke od 13,7 poena, 4,8 skokova i 0,8 asistencija, što ga je kasnije preporučilo da započne inostranu karijeru i da potpiše ugovor sa španskom Valensijom.

Uz sve to, Lučić je sredinom oktobra prošle godine ostvario rekord karijere u Evroligi pošto je na gostovanju Makabiju ubacio 26 poena. Na sve to, momak iz Beograda nikada nije bio sigurniji u šutu za tri poena - 44,3 odsto, dok je i sa linije slobodnih bacanja jedan od najpreciznijih u ligi (91 odsto uspešnosti).

Ukoliko ga povrede zaobiđu, a neretko je znao sa njima da muku muči tokom karijere (između ostalog i ove sezone iz istog razloga propustio osam utakmica), Lučić bi mogao da svoj tim po prvi put odvede u četvrtfinale Evrolige.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

START(AP)OVALA  JOŠ JEDNA UNIVERZUM AVANTURA: Projekat kompanije Mozzart bliži se velikom finalu