KOKOŠKOV O EVROPSKOM PRVENSTVU: Najbitnije je da svi budemo zdravi i u kompletnom sastavu

Novosti online

29. 04. 2021. u 15:20

SELEKTOR košarkaša Srbije Igor Kokoškov istakao je da pre svega želi da njegov tim bude zdrav i spreman za Evropsko prvenstvo 2022. godine.

КОКОШКОВ О ЕВРОПСКОМ ПРВЕНСТВУ: Најбитније је да сви будемо здрави и у комплетном саставу

Igor Kokoškov Foto N. Paraušić

"Orlovi" su u četvrtak saznali imena rivala na Evropskom prvenstvu, a takmičenje će započeti u D grupi u Pragu, gde su joj protivnici Češka, Poljska, Izrael, Finska i Holandija.

- Ponovo moram da upotrebim frazu i kažem kako je Evropsko prvenstvo u ovom trenutku dosta daleko i da je još rano za neke dublje analize reprezentacija koje su sa nama u grupi. Mnogo toga će zavisiti od sastava u kojima će ekipe doći i u kakvoj formi će dočekati Evropsko prvenstvo. Jedno je sigurno – mi ćemo svakoj utakmici morati da priđemo maksimalno, jer se u grupnoj fazi broji svaki koš i od detalja zavisi vaš put i uspeh na tom takmičenju - rekao je Kokoškov za sajt KSS-a.

Naša reprezentacija će na Evrobasketu braniti srebro osvojeno 2017. godine.

- Ipak, u ovom trenutku smo fokusirani na predstojeće kvalifikacije za Olimpijske igre, a potom i na izazove koji će nakon njih doći. Kada je u pitanju Evrobasket, prvenstveno želimo da takmičenje dočekamo zdravi i u kompletnom sastavu, da dobro odradimo pripreme i utakmicu po utakmicu izborimo prolazak iz grupe u sledeću fazu. Neće biti lako, jer iako na papiru nisu najatraktivniji rivali, Češka, Poljska i Izrael će sigurno biti neugodni protivnici, ali verujemo u sebe i sigurni smo da će dosta toga zavisiti i od nas - zaključio je trener Fenerbahčea.

Domaćini 41. Evrobasketa su Nemačka, Italija, Češka i Gruzija, a šampionat je na programu je od 1. do 18. septembra 2022. godine.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

START(AP)OVALA  JOŠ JEDNA UNIVERZUM AVANTURA: Projekat kompanije Mozzart bliži se velikom finalu