ZA MEDALJU "BIJE" 19 ADUTA: Takmičari u tekvondu, rvanju, džudou i boksu ostaviće srce na tatamiju, strunjači i ringu

Stefan Rajić

25. 07. 2024. u 16:45

BORCI će ostaviti srce, suze i znoj na tatamiju, strunjači i ringu, ne bi li došli do medalja. Tradicionalno, Srbija na Olimpijskim igrama ima čemu da se nada kada su u pitanju rvači, džudisti, tekvondisti, a sada imamo adute i u boksu.

ЗА МЕДАЉУ БИЈЕ 19 АДУТА: Tакмичари у теквонду, рвању, џудоу и боксу оставиће срце на татамију, струњачи и рингу

Foto: N.Skenderija

U četiri borilačke discipline naša zemlja imaće ukupno 19 takmičara, koji svakako mogu da se "pobiju" za odličja. Led probija džudo četa, imaćemo šest takmičara: Milica Nikolić, Marica Perišić, Milica Žabić, Aleksandar Kukolj, Nemanja Majdov i Strahinja Bunjičić. Budući da će biti i timskog nadmetanja, s obzirom na njihov kvalitet, mogli bi i kao ekipa da zablistaju.

Od rvanja u prethodna dva izdanja OI u Riju i Tokiju dobili smo zlatnu i bronzanu medalju Davora Štefaneka i Zurabija Datunašvilija. Njihovim putem želi petorka. U slobodnom stilu Stevan Micić i Ali Arslan, a u grčko-rimskom Georgi Tibilov, Mate Nemeš i Aleksandar Komarov.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

- Makar jedna medalja je cilj i velika želja svih nas. Nadamo se će se produžiti niz osvajanja odličja na najvećoj smotri - rekao je predsednik rvačkog saveza Damir Šabić.

Još jedan sport koji nas je redovno radovao u proteklih 12 godina na OI je tekvondo. Sada neće biti Milice Mandić Đuričić koja se penzionisala, dok je Tijana Bogdanović imala pauzu između dva olimpijska ciklusa. Međutim, spremna je da stupi na scenu nova junakinja - Aleksandra Perišić (22), svetska vicešampionka iz 2022, i dvostruka osvajačica bronze na EP.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

-  Milica i Tijana su napravile veliku stvar, i ja želim da idem njihovim stopama - rekla je Perišićeva.

Prvi put od 2012. i Damira Fejzića, tekvondo će imati predstavnika u muškoj konkurenciji i to dva - Leva Korneva i Stefana Takova.

Na kraju, tu je buđenje "plemenite veštine". Boks će imati troje boraca, Saru Ćirković, Nataliju Šadrinu i Vahida Abasova. Od najmlađe članice, evropske prvaknje najveća su očekivanja, ali nisu među nosiocima, te će put do makar bronze voditi preko najopasnijih rivala.

Plemenita veština na "Šatrijeu"

KADA se završi tenisko takmičenje, centralni teren na kompleksu Rolan Garosa biće preuređen, kako bi boks dobio spektakularnu završnicu. Na najvećem stadionu, "Filip Šatrije", biće postavljeni ringovi, tako da će od četvrtfinala više od 15.000 ljudi posmatrati bitke za odličja u "plemenitoj veštini".

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ALARM U PARIZU! Nadal odustaje od Olimpijskih igara? Oglasio se Špančev trener