RUS HTEO DA "DESTABILIZUJE": Hapšenje u susert Olimpijskim igrama

G.Č.

25. 07. 2024. u 18:30 >> 18:41

Francuske vlasti uhapsile su četrdesetogodišnjeg Rusa pod optužbom da je pripremao akciju "destabilizacije Francuske širih razmera" tokom Olimpijskih igara.

РУС ХТЕО ДА ДЕСТАБИЛИЗУЈЕ: Хапшење у сусерт Олимпијским играма

Foto: Goran Čvorović

Agenti obaveštajne službe su pratili poslednjih dana ovu osobu rođenu u Rusiji.

Za uhapšenog se ističe da je ranije radio u jednom ruskom investicionom fondu u Moskvi, a da je zatim 2010. godine došao u Francusku i naglo promenio zanimanje, tako što se zainteresovao za kulinarstvo. Učestvovao je i u više TV-rijalitija.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Agenti su odlučili da izvrše pretres u njegovom stanu u susret ceremoniji otvaranja Olimpijskih igara. Odvašnji mediji prenose nezvanične izvore da je u stanu pronađen materijal na osnovu koga je pokrenuta istraga zbog "saradnje sa stranom obaveštajnom službom". Rizikuje 30 godina zatvora.

Ističe se da nije u pitanju atentat ili nešto slično, već destabilizacija, odnosno akcija koja bi mogla da utiče na imidž Francuske ili OI. Ne ističe se tačno šta je spremao, ali kao slični događaji navode se oni koji imaju za cilj širenje lažnih vesti preko društvenih mreža ili pokušaji organizovanja manjih protesta.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OVAKO SU RASLE PLATE U SRBIJI: Dobre vesti za građane o onom što nam sledi