NADAL PROTIV ĐOKOVIĆA! Rafa posle drame zakazao najveći teniski derbi na Olimpijskim igrama!

Дарко Николић
Darko Nikolić

28. 07. 2024. u 17:59

Novak Đoković i Rafael Nadal igraće meč drugog kola na Olimpijskim igrama "Pariz 2024", i to nakon što je posle Srbina i španski as, "kralj šljake" koji se upravo na terenima Rolan Garosa i proslavio, pobedio u uvodnoj rundi.

НАДАЛ ПРОТИВ ЂОКОВИЋА! Рафа после драме заказао највећи тениски дерби на Олимпијским играма!

FOTO: Tanjug/AP

Dan nakon što je Novak Đoković deklasirao Metjua Ebdena, ni Rafa isprva nije imao mnogo milosti. Na kraju je malo i strepeo, ali - ipak pobedio:

Marton Fučević je bio Nadalov rival u prvom kolu, a španski teniser je trijumfovao rezultatom 6:1, 4:6, 6:4.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Time je zakazao najveći derbi koji tenis ima i koji je ikada postojao.

Niko nikada nije igrao u profesionalnoj muškoj konkurenciji toliko međusobnih duela kao Nole i Rafa, a vreme je za novu epizodu "večitog derbija" u belom sportu. Ona će najverovatnije biti na programu već u ponedeljak, a "Novosti" će vas odmah izvestiti o tačnom terminu, čim ga organizatori saopšte.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Kako je Rafa pobedio Fučoviča?

U nedelju je Nole za rivala imao čoveka koji nije dve godine igrao meč u pojedinačnoj konkurenciji (zbog čega je Đoković digao glas "protiv" organizatora odnosno potpuno sumanutih pravila na temu ko menja igrače koji odustanu od olimpijskog turnira), a Rafin rival je bio "našpanovan" za singl mečeve - Mađar je 81. na ATP listi i ima 158 ATP pobeda, uz dve titule u pojedinačnoj konkurenciji.

Dakle, trebalo bi da se Španac, koji je dobar deo ove sezone, i skoro celu prethodnu, propustio zbog povreda - ima od početka veoma teži zadatak od Novaka, ali... Tako je dobro igrao, da je na momente podsetio na one svoje najsjajnije dane, kada je i prozvan kraljem šljake. Uostalom, prvi set je bio završen za samo 32 minuta.

Rafael Nadal tokom meča sa Martonom Fučovičem na Olimpijskim igrama / FOTO: Tanjug/AP

Međutim, kada je počeo drugi, na terenu kao da je bio "neki drugi Fučovič".

Počeo je daleko bolje da šalje lopticu ka Nadalovoj osnovnoj liniji, pravovremeno je ubacivao "skraćene" udarce, kretao se za nijansu bolje i, uz rani brejk, stigao i do 4:1. Imao je Mađar i 5:3, kada je servirao za trijumf, no baš tada se desio Rafin brejk, koji je, činilo se, počeo da vraća meč u one početne tokove. Ali...

Kada je Nadal trebalo da "odservira" izjednačenje, rival mu je "oduzeo servis" i, iskoristvši u potpunosti nervozu u koju je ljubimac pariske publike upao, izborio treći set.

U njemu su i jedan i drugi, maltene non-stop, imali bar po jednu brejk šansu u servis gemovima suparnika. Svoju, za 3:2, iskoristio je španski teniski gigant, izdržao potom nalet rivala, "potvrdio brejk" i nedugo zatim - potvrdio ono što su svi "znali" da sledi - veliki derbi sa Noletom.

Novak Đoković - Rafael Nadal, međusobni dueli ("H2H")

Nole i Rafa su igrali rekordnih 59 mečeva, a Srbin "za dlaku" ima bolji učinak.

Naime, Novak Đoković je ostvario 30 pobeda, a Rafael Nadal 29.

Španac je, međutim, dobio tri od poslednja četiri duela. A od toga dva baš na terenu na kome će se i igrati njihov olimpijski meč. Mada, i Nole je 2021. baš na Rolan Garosu dobio Nadala...

U poslednjem meču, 2022. takođe na Otvorenom prvenstvu Francuske, desio se Rafin trijumf u četiri seta - u četvrtfinalu je bilo 6:2, 4:6, 6:2, 7:6(4).

Na ovoj, pariskoj šljaci, Nadal vodi sa impresivnih 8:2 protiv Đokovića.

---

Ako vas Olimpijske igre zanimaju, sve ono najvažnije i najzanimljivije o njima - pratite na posebnoj stranici portala "Novosti" posvećnoj Olimpijskim igrama u Parizu.

Na sasvim ste dobrom mestu.

BONUS VIDEO: Gužve na Rolan Garosu, svi hitaju da vide Novaka Đokovića

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OVO JE NEPRIMERENO! STVARNO NE RAZUMEM! Novak Đoković u čudu posle prvog meča na Olimpijskim igrama