SENZACIJA: Evo protiv koga Novak Đoković igra u osmini finala na Olimpijskim igrama u Parizu

Дарко Николић
Darko Nikolić

29. 07. 2024. u 18:36

Novak Đoković je prebrodio ogromnu prepreku u drugom kolu olimpijskog turnira, na stadionu Filip Šatrije je savladao Rafaela Nadala od kog je na tom istom mestu osam puta poražen na Rolan Garosu, a potom je saznao i šta ga sledeće čeka.

СЕНЗАЦИЈА: Ево против кога Новак Ђоковић игра у осмини финала на Олимпијским играма у Паризу

FOTO: Tanjug/AP

Podsetimo, Novak Đoković je na fantastičan način pobedio Nadala i prošao u osminu finala olimpijskog turnira, a onda ga je sačekalo ne malo iznenađenje.

Naime, odluku o tome ko će biti naredni Novakov suparnik donosili su u međusobnom duelu autsajder, 70. sa ATP liste, Dominik Kepfer iz Nemačke, i favorit iz Italije, 45. teniser sveta.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Isprva je sve delovalo kako su mnogi i mislili da će se meč odvijati, italijanski teniser je rešio prvi set u svoju korist za samo 24 minuta, ali...

Nemac je potom napravio veliki preokret.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Štaviše, izgubio je samo tri gema do kraja.

Kepfer je Arnaldija pobedio sa 2:1, po setovima 3:6, 6:2, 6:1 i tako stekao pravo da u osmini finala Olimpijskih igara u Parizu igra protiv Noleta.

Dominik Kepfer neposredno posle pobede nad Mateom Arnaldijem čime je zakazao osminu finala Olimpijskih igara za Novakom Đokovićem / Screenshot / Eurosport

Đoković - Kepfer, međusobni dueli ("H2H")

Iako zajedno imaju 67 godina, a Nole je za sedam stariji od Nemca, njih dvojica su igrala samo jednom.

Bilo je to 2020. na mastersu u Rimu, takođe na šljaci kao što se igra i sada u Parizu, a Novak je morao da se pomuči da pobedi Kepfera u tom četvrtfinalu. 

Učinio je to uz izgubljen set - rezultat je glasio 6:3, 4:6, 6:3.

Da je Arnaldi opravdao ulogu favorita u drugom kolu, Novak Đoković bi prvi put u karijeri igrao sa pomenutim 23-godišnjakom iz Italije.

Ako vas Olimpijske igre zanimaju, sve ono najvažnije i najzanimljivije o njima - pratite na posebnoj stranici portala "Novosti" posvećenoj Olimpijskim igrama u Parizu.

Na sasvim ste dobrom mestu.

BONUS VIDEO: Gužve na Rolan Garosu, svi hitaju da vide Novaka Đokovića

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ĐOKOVIĆ POSLE MEČA NAŠAO PROVOKATORA! Evo šta je Novak učinio kada se završio derbi sa Nadalom na Olimpijskim igrama!