JOKIĆ NA TREĆEM MESTU: Evo ko je ispred Srbina u trci za MVP Olimpijskih igara

Tanjug

02. 08. 2024. u 11:02

SRPSKI košarkaš Nikola Jokić pao je za jedno mesto posle drugog kola i trenutno je treći u trci za najkorisnijeg igrača Olimpijskih igara, saopštila je ovog petka Svetska košarkaška federacija (FIBA).

ЈОКИЋ НА ТРЕЋЕМ МЕСТУ: Ево ко је испред Србина у трци за МВП Олимпијских игара

FOTO: Tanjug/AP

Naš reprezentativac je trenutno iza lidera, Amerikanca Lebrona Džejmsa i drugoplasiranog Kanađanina Šeja Gildžisa-Aleksandra. Srpski košarkaš u prve dve odigrane utakmice ima prosek od 17 poena, 10 skokova, 8,5 asistencija i tri ukradene lopte, za indeks korisnosti 29,5.

Zanimljivo je da je Jokić posle drugog kola pao na treće mesto iza Kanađanina iako ima daleko bolji indeks korisnosti. Indeks asa Oklahome je 24,5 u prve dve utakmice, ali ga je FIBA ipak svrstala ispred igrača Denvera.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Gildžis-Aleksandar u prve dve utakmice ima prosek od 18,5 poena, pet asistencija, 4,5 skokova, dve ukradene lopte i dve blokade.

Prvi u trci trenutno je Lebron Džejms iako ima manji indeks korisnosti i od Srbina i od Kanađanina - 21. Prosek igrača Lejkera posle prve dve odigrane utakmice je 16,5 poena, sedam skokova i sedam asistencija, ali sajt FIBA ističe da ima fenomenalan procenat šuta iz igre - 63,6 odsto.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Četvrti na listi trenutno je Nemac Denis Šreder, a peti Kevin Durent (SAD). U top 10 se još nalaze Viktor Vembanjama (Francuska), Džoš Gidi (Australija), Santi Aldama (Španija), Er Džej Beret (Kanada), Janis Adetokumbo (Grčka).

BONUS VIDEO: KOŠARKA SPAJA! Navijači Srbije i Portorika napravili šou pred olimpijski meč

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LAST MINUTE AKCIJA! Zgrabite popust čak do 360€ i rezervišite svoje letovanje na najpopularnijoj destinaciji ove sezone!