BOROVČANIN ZA "NOVOSTI": Srbiju kažnjavaju zbog prijateljstva sa Rusijom! Borba muškarca protiv žene je sramotna

Александар Илић
Aleksandar Ilić

02. 08. 2024. u 18:21

PREDSEDNIK Bokserskog saveza Srbije Nenad Borovčanin govoreći za "Novosti" dotakao se teme suđenja, i neravnopravnosti u svetu boksa, kao i žalbe koju je Bokserski savez podneo MOK-u.

БОРОВЧАНИН ЗА НОВОСТИ: Србију кажњавају због пријатељства са Русијом! Борба мушкарца против жене је срамотна

Foto: BSS

IBA(Svetska Bokserska Federacija) nema nadležnost na Olimpijskom turniru u Boksu koji je jedan od retkih koji je pod patronatom MOK-a tokom Olimpijskih igara, a Borovčanin objašnjava zbog čega je tako.  

- Međunarodni Olimpijski komitet oduzeo je organizaciju Olimpijskog turnira Svetskoj bokserskoj federaciji. Sami su birali sudije, određivali delegate, pravila su međutim jednaka, ista. U tom slučaju jako je bilo teško izaći na kraj i dobiti pošteno i stručno suđenje. Postoji mogućnost da neke sudije ne znaju, a neke ne žele dobro da sude, iz tog razloga smo platili visoku cenu, rekao je Borovčanin, pa dodao: 

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

- Srbiju vezuju za Rusiju, a poznato je da je na čelu Svetske bokserske organizacije Rus Umar Kremljov koji je jako blizak sa nama i nažalost platili smo jako visoku cenu. Ne samo mi već i minimum 70 posto zemalja koje nisu potpisale peticiju protiv njegove smene. Mi smo neutralni ali oni to nisu tako videli, i videli ste kako smo prošli, sa jako lošim suđenjem na štetu naših boksera i bokserki. 

Podnešena je i žalba MOK-u, ali... 

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

- Bez obzira što su naši borci dobili identično prvu i treću rundu oni su izmislili preglasavanje. Žalili smo se Međunarodnom Olimpijskom Komitetu, takođe je žalbu podneo  Olimpijski Komitet Srbije, na to smo dobili šturi odgovor. 

Dotakao se Borovčanin i meča u kome je Italijanka Anđela Karini prekinula meč nakon 46 sekundi i predala borbu Iman Helif, transrodnoj osobi. 

- Ljudi iz svetskog boksa su ogorčeni, zvali su nas mnogi da ne mogu čudom da se načude. Ne samo iz sveta boksa, već i drugih sportova, jednostavno, razočarani su onim što se dešava u Parizu, počev od otvaranja Olimpijskih igrara, preko nepoštenog i nečasnog suđenja, i zaključno sa sramotom da muškarac koji je promenio pol boksuje protiv devojke. 

BONUS VIDEO: MLADIĆ IZ BEOGRADA SVUDA UZ SRBIJU: Filip sa urnebesnom majicom pruža podršku ''orlovima'' i u Lilu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVE STANICE KARAVANA HUMANOSTI – VELIKA AKCIJA ZA POMOĆ ZDRAVSTVENIM USTANOVAMA NASTAVLJENA U SMEDEREVU I KRALJEVU