"NOGE NAM OTKAZALE OD PRITISKA!" Svetislav Pešić bez dlake na jeziku posle košarkaške drame s Australijom na Olimpijskim igrama

Đ. S.

06. 08. 2024. u 17:30

Košarkaška reprezentacija Srbije odigrala je neviđeni triler sa Australijom u četvrtfinalu olimpijskog turnira, a po završetku tog meča Svetislav Pešić je na sebi svojstven način prokomentarisao zbivanja u meču "orlova".

НОГЕ НАМ ОТКАЗАЛЕ ОД ПРИТИСКА! Светислав Пешић без длаке на језику после кошаркашке драме с Аустралијом на Олимпијским играма

FOTO: Tanjug/AP

Srbija je gubila sa 24 poena razlike, pa posle produžetka pobedila Australiju i prošla u polufinale Olimpijskih igara u Parizu, posle čega je strateg "orlova" najpre ovako sumirao utiske:

- Videli ste utakmicu, počeli smo loše četvrtfinale koje je eliminaciono i teško s mentalnog aspekta, iako većina misli da je važno biti opušten u donošenju odluka u napadu, u smislu samopouzdanja. Ipak je totalno obrnuto. Prvi put nam se desilo da su nam noge otkazale od pritiska, nismo stigli da napravimo faul, ne samo jer su Gidi i Mils fantastični. Samopouzdanje nam je potrebno, a podbacili smo, gledali smo jedni druge. Oni su to iskoristili i igrali na ivici faula. Nismo imali rešenje za agresivnu odbranu. Sva je sreća da u košarci postoje dva poluvremena, da se presaberemo i vidimo šta možemo - započeo je Pešić.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

"Da smo izgubili, bilo bi 'Jokić treba da igra 50 minuta!'"

- Pokazali smo ponos i karakter. Ne znam šta je bolje, da igraš loše i pobediš ili držiš kontinuitet i pobediš. Australija je fantastična ekipa, da naši momci nisu pokazali želju za pobedom i promenili odbranu, izgubili bismo. Onda bi krenulo objašnjavanje da je trebalo da držimo Jokića 50 minuta, onda vi izmislite nekog trenera--.

"Odakle ste vi, i da li sve radite zbog lajkova?"

- Videli ste utakmicu protiv Južnog Sudana, videli ste kako smo strateški napali ispod koša preko Jokića i Milutinova. Jedanput sviraju faul, pa ne. Bogdan je kao najbolji spoljni igrač dobijao proklizavanja, ali niste gledali utakmicu očigledno. Mi nismo komentarisali suđenje, Srbija ne komentariše to dok sam ja trener. A protivnički trener je bio više okrenut sudijama. Staro pravilo je da ko izgubi ima pravo da se ljuti. Sudije nisu pronašle balans. Zvanična ocena protiv Južnog Sudana je da je suđenje bilo puno grešaka i da je prešlo crvenu liniju. Pa vas pitam gospodo (koji tako pišete), odakle ste vi i da li sve radite da prodate više lajkova?

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--


Nikola Jović i dalje pod znakom pitanja

- Nije mogao danas, nadamo se da će moći sledeći meč - zaključio je Svetislav Pešić

---

Ako vas Olimpijske igre zanimaju, sve ono najvažnije i najzanimljivije o njima - pratite na posebnoj stranici portala "Novosti" posvećenoj Olimpijskim igrama u Parizu.

Na sasvim ste dobrom mestu.

BONUS VIDEO: PARIZ U SRPSKIM TROBOJKAMA: Srbi se u velikom broju okupili zbog košarkaša

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UMALO DA SE PORODIM! Urnebesno: Kako su Srbi ispratili nestvaran preokret košarkaša protiv Australije na Olimpijskim igrama