U CRVENOJ ZVEZDI VAGAJU KO BIO BIO POŽELJNIJI RIVAL U PLEJ-OFU LIGE ŠAMPIONA: Norvežani veća pretnja

Z. Ćorović

08. 08. 2024. u 07:10

ZADOVOLjNI su u Crvenoj zvezdi posle žreba u Nionu i potencijalnim rivalom u plej-ofu za Ligu šampiona, jer su obe ekipe po meri crveno-belih. Po procenama i fudbalskom rejtingu, Norvežani su veća pretnja od Poljaka za naš najtrofejniji klub, ali to tek treba da se pokaže i na terenu. Zato će sigurno na "Marakani" večeras (20.45) sa posebnom pažnjom pratiti prvi dvoboj između Jagjelonije i Bodo Glimta, kao i njihov revanš sledeće nedelje.

У ЦРВЕНОЈ ЗВЕЗДИ ВАГАЈУ КО БИО БИО ПОЖЕЉНИЈИ РИВАЛ У ПЛЕЈ-ОФУ ЛИГЕ ШАМПИОНА: Норвежани већа претња

Foto: Printscreen/Facebook/FK Crvena zvezda

Norveški šampion je favorit protiv Poljaka pre svega jer je prethodnih sezona imao zapažene rezultate u Evropi. U sezoni2021/22.Bodo Glimt je stigao do četvrtfinalaLige Evrope, dok je prošle ispao u šesnaestini finala od Ajaksaposle dramatičnog dvomeča i produžetaka. Svi ti uspesi su dobro naplaćeni - napadač Faris Mumbanja (strelac 15 golova prošle sezone) otišao je u Marselj za osam miliona evra, iskusno krilo Amal Pelegrino(24 gola) preselio se u MLS, još se očekuje dobra zarada i od danskog veziste Alberta Gronbeka.

Dobro je poznato da se u Bodo Glimtu sve vrti oko trenera Kjetila Knutsena, tvorca prave fudbalske imperije u Norveškoj. Preuzeo je ekipu 2018. i doveo je do prve šampionske titule 2020, uspešno je odbranio naredne sezone, pa je treći put bio prvak2023. godine.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Knutsen forsira ofanzivnu formaciju 4-3-3, perjanice tima su uz Gronbeka je Hauge, bivši igrač Milana. Takođe, prvak Norveškeje ovog leta uložio 2,3 miliona evra za mladog krilnog igračaTobijasa Guliksena iz Stromgodseta. Bodo Glimt je ovog leta evropski put počeo ubedljivo protiv slabašnog predstavnika Letonije RFS (7:1).

Sa druge strane, zanimljivo je da Jegjelonija ovog leta nije izdvojila ni evro za pojačanja, pošto je dovela šestoricu igrača bez obeštećenja, uključujući dvojicuPortugalaca, po jednog izFrancuza, Španca, Grkaidomaćeg Poljaka. Mladi trener Adrijan Sjemenič najviše se oslanja na legionare, koji su briljirali prošle sezone i na veliko iznenađenje doneli klubu prvu titulu prvaka. Glavni strelci tima prošle bili suŠpanac Hezus ImasiAngolac Afimiko Pululusa po 12 golova. Jegjelonija nema veliko evropsko iskustvo, ali je i ona sa 7:1 u dva meča deklasirala litvanskiPanevežisu drugom kolu kvalifikacija za LŠ.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Iako šampion poljske ima veliki broj internacionalaca, njegov tim vredi 17,68 miliona evra po specijalizivanom sajtu "Transfermarkt". Bodo Glimt je skoro dva puta skuplji, 31,35 miliona. Po tim parametrima Crvena zvezda je ubedljivo ispred svih (71,2 miliona e) što joj je i "uručilo" ulogu izrazitog favorita u plej-ofu za elitno takmičenje.

Z. ĆOROVIĆ

Prvi meč 20. avgusta

CRVENA zvezda će se u plej-ofu za Ligu šampiona sastati sa pobednikom iz dvomeča Jagjelonija i Bodo Glimta i prvi meč će biti odigran na gostujućem terenu u utorak 20. avgusta od 21 čas, u zavisnosti od ekipe koja bude bila bolja, gostovaće u Poljskoj ili Norveškoj. Revanš je zakazan za sredu, 28. avgust od 21 sat na stadionu "Rajko Mitić".

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OTKRIVEN PAKLENI PLAN OPOZICIJE I STRANIH AGENTURA: ŽELE VUČIĆEVU GLAVU NA BEOGRADSKOM MAJDANU!