"TRAŽIĆEMO PRAVDU NA SUDU!" Predsednik paraolimpijskog komteta Srbije zagrmeo posle nepravde u Parizu!

Tanjug

31. 08. 2024. u 17:46

Predsednik Paraolimpijskog komiteta Srbije (POKS) Zoran Mićović rekao je danas za Tanjug da će POKS potražiti pravdu za oduzimanje srebrne medalje Nebojši Đuriću i na sudu, ukoliko ne budu uvažene žalbe upućene Svetskom paraolimpijskom komitetu.

ТРАЖИЋЕМО ПРАВДУ НА СУДУ! Председник параолимпијског комтета Србије загрмео после неправде у Паризу!

Foto: Profimedia

Najpre je prokomentarisao dosadašnje uspehe.

 - Pored sjajnog uspeha juče, koji su imali naši sportisti, startovale su stonoteniserke i obezbedile bronzu, a večeras će možda biti i zlato, a onda je nastupio Đurić koji je fenomenalnim nastupom, posle takvog uspeha u Kobe, u Japanu, obezbedio i uzeo srebrnu medalju - počeo je Mićović razgovor za Tanjug.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Mićović je istakao da su se svi sinoć u Parizu radovali jer smo obezbedili dve medalje u jednom danu, a onda je usledio hladan tuš.

  - Ljudi su zvali, čestitali, već je krenulo veselje, dva nastupa, dve medalje, međutim negde oko jedan sat iza ponoći dobijemo informaciju da je Đurić suspendovan zbog opreme. Od opreme nema tu ništa, ima samo stolica i takmičarova oprema, znači on nije bio sporan, on je otišao na antidoping, bio je čist kao i uvek što je čist, ali neko je prigovorio za tu stolicu - nastavio je Mićović razjašnjenje situacije.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Usledilo je objašnjenje oko "sporne" stolice.

 - Ta stolica je jedna 'skalamerija' iz koje on baca kuglu i disk, i mi je već koristimo desetu godinu. Đurić je u njoj u Parizu uzeo prošle godine srebro, ove godine uzeo u Kobeu srebro. On je fenomenalan takmičar, nikad nismo imali problema, ta stolica je 70 minuta pre starta takmičenja prošla tehnički pregled i odobrena je i niko nije imao primedbi. Nejasno je na koji način su Iranci uspeli da celu priču zamrse i da optuže Đurića bez ikakvog dokaza, bez opisa, bez bilo kakvog dokumenta - istakao je Mićović.

Predsednik POKS je najavio veliku borbu za povratak medalje Đuriću.

  - Mi smo uložili ogroman napor. Započeta je procedura jer su oni navodno uložili žalbu. Međutim, to nije bilo tačno, Iranci uopšte nisu uložili žalbu, jer su prethodno morali da bace karton na sto i time daju znak našoj strani da reaguje. Čim je proglašeno da je Đurić osvojio srebrnu medalju, on je pozvan na antidoping test, a istovremeno je dobio jedan papirić kojim se poziva da danas u 10.30. dođe na dodelu srebrne medalje. I sad je odjednom čovek diskvalifikovan - prepričao je Mićović dramatične događaje i dodao da će POKS nastaviti da se bori za istinu i pravdu.

 - Mi smo učinili ogroman napor, nema kancelarije kojoj se nismo obratili, čak smo zvali predsednika Međunarodnog paralimpijskog komiteta Endrjua Parsonsa. On prosto nije znao šta da nam odgovori jer nije tehničko lice, ali je pozvao Paraatletski savez i razgovarao s njima. Mi još čekamo da vidimo šta će biti - dodao je Mićović.

Đurić bi trebalo da učestvuje i u disciplini bacanje diska.

 - Imajte na umu da prekosutra Đurić nastupa u bacanju diska sa istom tom stolicom koja je verifikovana sto puta. Sad zamislite situaciju - dozvole mu da nastupi u disciplini bacanje diska, a ovamo ga diskvalifikovali zbog toga što kao ne valja stolica. Sad mogu samo da nagađam, do nas je došla informacija bez ijednog pisanog dokumenta i pojašnjavanja o čemu se u stvari radi - rekao je Mićović i najavio da će POKS napraviti studiozan izveštaj o ovoj situaciji i izvestiti naše nadležno ministarstvo.

  - Posle toga ćemo da krenemo u dokazivanje nevinosti Đurića i nas koji smo tu oko njega - podvukao je Mićović.

Na kraju je Mićović najavio borbu svim raspoloživim sredstvima.

 - Postoji način na koji to možda i moramo da uradimo - da idemo da tražimo zaštitu preko suda. Nadležni sud za ovakve stvari je u Bonu, pošto je u Nemačkoj centar za atletiku. Đurić je zaslužio da dobije pravdu, to je onaj momak, ako se naši gledaoci sećaju, što je pustio suzu u Tokiju kad nije uspeo da se domogne medalje. Ovo nema smisla što mu je učinjeno, ja vam tvrdim da nećemo stati ako bude ikakve šanse da mu se medalja vrati - zaključio je Mićović razgovor za Tanjug.

Srpskom paraolimpijcu Nebojši Đuriću oduzeta je srebrna medalja u bacanju kugle na Igrama u Parizu zbog "neadekvatne" opreme, saopšteno je na sajtu takmičenja.

Organizatori nisu detaljno, za sada, objasnili šta je razlog za diskvalifikaciju. Đuriću je medalju doneo hitac iz druge serije - 11 metara i 98 centimetara.

BONUS VIDEO: NEVIĐENI SNIMAK SA DOČEKA OLIMPIJACA: Ovo će oduševiti sve Srbe!

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ RAZBESNEO AMERE: Oglasio se i dežurni novakomrzac