JEZIVO! NEČUVENO! Neverovatan skandal: Nemanja Majdov suspendovan jer se krstio na Olimpijskim igrama!

Novosti online

15. 09. 2024. u 18:33

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francusle?!

ЈЕЗИВО! НЕЧУВЕНО! Невероватан скандал: Немања Мајдов суспендован јер се крстио на Олимпијским играма!

Screenshot / Instagram / Nemanja Majdov

Podsetimo, Majdov je u osmini finala na pariskim Igrama, zvanično posmatrano "poražen od Grka Teodorosa Celidisa rezultatom 10:0". I to jer se rival samo branio, a sudije triput proglasile da je Srbin prekršio pravila.

Rasplakao se višestruki prvak Evrope i sveta, bio u neverici, potom je osuo drvlje i kamenje "po satanističim smećarima", kako je nazvao sudije, a zatim, kada su se strasti malo smirile, poručio na Instagramu:

"Čast je predstavljati Srbiju, a posebno je privilegija biti Srbin, pravoslavni Hrišćanin.☦️ Hvala vam na podršci, toliko poruka mi stiže. Vratićemo im za svaku suzu. Kad tad. Ponosno ćemo stajati pred njima uzdignute glave, i nećemo je nikada spustiti. Slava Gospodu na svemu", zaključio je Majdov, uz "IS XS NI KA", što je skraćenica za poruku na grčkom "Isus Hristos pobeđuje (pobednik)"

Ali, sada, tačno mesec i po dana od tog događaja, šokirao je javnost sledećom objavom:

"Pre 15 dana mi je došla odluka da sam suspendovan na pet meseci od strane svetske džudo federacije (IJF) zbog kršenja njihovih religioznih kodeksa. Tačnije, zbog krštenja pri ulasku na meč na Olimpijskim igrama.

Zabranjen mi je nastup na svim turnirima, kampovima i pripremama.


Istina, u odbrambenom pismu disciplinskog postupka nisam hteo da se izvinim zbog krštenja, i naravno da nisam, niti ću ikada, iako nisam ni znao kolika kazna može biti.
Gospod mi je dao sve, kako za mene privatno tako i za moju karijeru, i on je za mene broj 1 i ponosim se time. I to se neće promeniti ni pod kojim uslovom. Slava Mu i hvala na svemu.

Za mene lično ništa novo, samo nova stranica u mojoj karijeri i jedno novo životno iskušenje. Žao mi je što je tako lep i težak sport kao što je džudo, spao na ovakve stvari.

Bog mi je podario veliku karijeru, sedam evropskih i tri svetske medalje. Kad sam počinjao, sanjao sam da uspem barem jednu tu veliku medalju da uzmem i tako uspem u svom životu i životu moje porodice koja je žrtvovala sve za moju karijeru. Dao nam je mnooogo više, a zadužio čak i previše da bih ja spustio glavu pred njima kad je došlo ili-ili.

Odmorićemo do tada, a onda se vraćamo uz pomoć Gospoda naseg Isusa Hrista u novi početak i nove pobede.

Voli vas Nemanja Majdov,
vaš evropski i svetski šampion.

🥇❤️IS XS - NI KA☦️🥇", poručio je naš olimpijac.

Inače, u vreme objavljivanja ove vesti na portalu "Novosti", a pola sata po obraćanju javnosti srpske i svetske džudo zvezde, na internet sajtu IJF-a nema odluke o njegovom suspendovanju, ali to možda i ne treba da čudi.

Tamo je poslednja disciplinska mera objavljena 28. avgusta, a objavljuju se otprilike jednom mesečno, tako da će verovatno prilikom narednog saopštenja (u kome obično bude navedeno po pet-šest kažnjenih sportista, iz raznoraznih razloga) biti i navedeno ime našeg olimpijca.

Upozoravali ga, ali...

Podsetimo, tokom trajanja Igara u Parizu, Majdov je istakao da mu je stigao dopis Svetske džudo federacije u kome mu se zamera što je, kada je izlazio na olimpijski meč protiv Grka Teodoresa Celidisa, pokazao "verski znak", odnosno - prekrstio se.

Screenshot / Instagram / Nemanja Majdov

U dopisu se ističe "da je on već dva puta opominjan zbog istog razloga, i to 2018. i 2022. godine", te da je "povredio etički kodeks organizacije".

Tada je, uz prikazivanje dopisa na Instagramu dopisao:

"Ništa nije slučajno. Pitanje je koliko će nam dati. Slava Bogu!"

---

Ako vas sport zanima, sve ono najvažnije i najzanimljivije o njemu - pratite na sportskim stranicama portala "Novosti".

Na sasvim ste dobrom mestu.

BONUS VIDEO: Sportski skandal koji je ušao u istoriju

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (19)

OVO JE SVE ZANIMALO: Đoković otkrio do kada će igrati za reprezentaciju