PRAZNIK IGARA OSMI PUT NOVOM PAZARU: Sportske igre mladih održane i u Kuršumliji i Valjevu

Novosti online

25. 05. 2021. u 14:34

SPORTSKE igre mladih po osmi put održane u Novom Pazaru, prethodno gostovale u Kuršumliji i Valjevu

ПРАЗНИК ИГАРА ОСМИ ПУТ НОВОМ ПАЗАРУ: Спортске игре младих одржане и у Куршумлији и Ваљеву

FOTO: SIM Srbije - Stefan Cvetković.

Sportske igre mladih po osmi put održane su u Novom Pazaru. A prethodnih dana na mapi najlepše sportske priče bili su i Kuršumlija i Valjevo. Može se reći da smo zaista imali praznik sporta Novom Pazaru! Nova epizoda Sportskih igara mladih ostaće upamćena i po tome što se sa školarcima takmičio i gradonačelnik Nihat Biševac, inače nekeda uspešni bokser.

Simbolično, Biševac je sa predsednicom SIM Srbije Marijom Mihajlović istrčao trku na 60 metara, a sve uz podršku jedne od najboljih srpskih atletičarki Amele Terzić, koja je i dala znak za start trke.

– Novi Pazar je grad otvorenog srca, grad mladih, čuven po sportistima koji su najbolji ambasadori i našeg grada i naše zemlje, siguran sam da su danas među vama budući šampioni. Mi ćemo nastaviti da vas podržavamo, da vam omogućimo da se bavite sportom, kako rekreativnim, tako i profesionalnim. Hvala Sportskim igrama mladih, drago nam je što smo deo ove priče i nastavićemo sigurno u narednim godinama. Srećni smo što imamo ovakve mlade sportiste, ponosimo se vama i znamo da ćete biti nosioci našeg društva u budućnosti - izjavio je gradonačelnik Nihat Biševac.

Amela Terzić, najbolja atletičarka ovog grada svih vremena, a od nedavno i predsednca Sportskog saveza Novog Pazara, istakla je da je fenomenalno što su, nakon teške situacije sa korona virusom, mališani ponovo u prilici da se takmiče i druže.

– Drago mi je što smo uspeli da organizujemo Igre, na dečijim licima se vidi koliko im je sve ovo nedostajalo. Nadam se sledeće godine u još većem broju - istakla je Amela Terzić. 

Ceremonija svečanog otvaranja održana je u Rekreacionom centru, školarci su se takmičili se u basket 3 na 3, turniru u malom fudbalu, između dve vatre, odbojci i atletici. Uz Nihata Biševca, Mariju Mihajlović, Amelu Terzić bio je i Emir Mehmedović direktor Ustanove za sport ovog grada i oni su upalili plamen prijateljstva. Baklju je po tradiciji nosio Viktor, maskota Igara a pratili su ga talentovani mladi sportisti Sena Sokolović, Adijan Fazlić, Sajma Mujrić, Lenka Nikolić, Mejra Mehmedović, Lidija Vučićević i Elzina Sulejmanović. 

Posebnu draž dali su brojni nekadašnji SIM-ovci, koji su ovaj put bili u ulozi sudija, koordinatora, organizatora, a sve sa željom da ponovo osete čaroliju Igara, u gradu koji je bio domaćin svaki put otkad su Igre počele da se održavaju u Srbiji.

Karavan radosti i prijateljstva Sportskih igara mladih posetio je i Kuršumliju i Valjevo.

Takmičenja u Kuršumliji održana su u Sportskom centru, a ceremoniji svečanog otvaranja prisustvovali su predsednik opštine Radoljub Vidić, zamenik predsednika Velimir Čarapić, direktor SC Dragan Simić, koordinator SIM za Kuršumliju Nikola Milijanović.

U Valjevu školarci su se takmičili na terenima Gradskog parka Pećina, a ceremoniji svečanog otvaranja prisustvovali su većnik za sport Vladimir Mišković i većnik za kulturu Nebojša Patljerević, dok su baklju prijateljstva upalili mladi sportisti Tijana Simeunović, Neda Sandić i Una Borovinić. 

Naredne stanice Karavana radosti i prijateljstva su Sombor, Sremska Mitrovica i Šid. Sva takmičenja održana su uz maksimalno poštovanje svih epidemioloških mera koje su u borbi protiv korona virusa propisali Vlada Srbije i lokalni Krizni štabovi. 

U Srbiji, Sportske igre mladih, održavaju se pod pokroviteljstvom predsednika Aleksandra Vučića, uz podršku Vlade Srbije.

Posebnu podršku SIM-ovcima pružaju ambasadori Igara: Nemanja Matić, Luka Modrić, Aleksander Čeferin, Miralem Pjanić, Edin Džeko, Nikola i Luka Karabatić, Johanes Han, Predrag Mijatović, Karl-Hajnc Rumenige i mnogi drugi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

Da li znate šta su privatni dani na poslu i koja kompanija nudi ovaj benefit?