NJIMA JE OVO DRUGA PANDEMIJA Korona nije "ništa novo" za navijače ove ekipe

Novosti online

26. 09. 2021. u 16:06

Pandemija koronavirusa je uzrokovala mnoge promene na našoj planeti, čitave generacije su se prvi put susrele sa ovakvim zdravstvenim okolnostima, ali - nije ovo prva pandemija, niti je sport prvi put morao da kroz jednu takvu pošast prolazi.

ЊИМА ЈЕ ОВО ДРУГА ПАНДЕМИЈА Корона није ништа ново за навијаче ове екипе

Foto: Srna

Čuvena "španska groznica", koja je krajem Prvog svetskog rata počela da odnosi brojne žrtve, a tokom trogodišnjeg trajanja, pretpostavlja se, bila kriva za skoro 50 miliona ljudskih života prevremeno završilo, takođe je, poput Kovida, u prevenciji imala nošenje maski.


Istina, tadašnje nisu bile kao neke nama danas dostupne, ali - ne samo da su se nosile svojevoljno, već se bez njih u SAD nije moglo na sportske događaje.

Tome svedoči i fotografija koja je pred vama: na levoj strani su navijači univerzitetske ekipe Džordžije Tek u američkom fudbalu pre stotinu godina, a na desnoj strani pristalice iste ekipe, vek kasnije, u doba aktuelne pandemije.

BONUS VIDEO Sahrana Dušana Dude Ivkovića

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

START(AP)OVALA  JOŠ JEDNA UNIVERZUM AVANTURA: Projekat kompanije Mozzart bliži se velikom finalu