"POVRATAK JE VELIKA STVAR": Dajana Bošković pojačala Zvezdu

Tanjug

25. 01. 2022. u 19:09

Odbojkašica Dajana Bošković novi je korektor Crvene zvezde, potvrdio je beogradski klub.

ПОВРАТАК ЈЕ ВЕЛИКА СТВАР: Дајана Бошковић појачала Звезду

Foto arhiva VN

Dajana je sestra srpske reprezentativke Tijane Bošković i igra na poziciji korektora.

Reprezentativka Bosne i Hercegovine u bogatoj karijeri igrala je u Turskoj, Poljskoj, a u Zvezdu stiže iz kineskog Šenžena.

"Kad sam čula da sam dobila ponudu od Crvene zvezde bilo mi je veoma drago. Igrala sam u Srbiji pre 10 godina i povratak je nešto veoma veliko za mene. Drago mi je što se odbojka u Srbiji diže, ide uzlaznom putanjom. Pokušaću da opravdam očekivanja ekipe i stručnog štaba", rekla je Bošković za klupski sajt.

Bošković će priliku za debi u crveno-belom dresu imati u subotu na gostovanju Sremu u 14. kolu Superlige.

"Što se tiče ekipe, imamo nekoliko iskusnih igračica, tu su i mlađe odbojkašice, reprezentativke Srbije koje su vrlo talentovane i zadovoljstvo mi je raditi sa svima njima. Do sada sam odradila tri treninga, prvi utisak je da ima mnogo žara i želje za napredovanjem i uspehom. Drago mi je što su ciljevi visoki i nadam se da ću pomoći i doprineti uspešnoj realizaciji", rekla je Bošković.

Tijana i Dajana Bošković / FOTO: M. Vukadinović

Korektorka BiH trebalo bi da pomogne crveno-belima u borbi za titulu, kao i u finalu Kupa Srbije protiv Železničara iz Lajkovca.

Iskusna smečerka, koja je levoruka kao naša najbolja odbojkašica, rođena je 11. aprila 1994. u Bileći. U Srbiju je došla sa sestrom Tijanom (na slici levo), prvo je igrala za pančevački Dinamo, a potom i za Vizuru. Od 2013. do 2017. igrala je za Univerzitet u San Antoniju (SAD), gde je diplomirala na smeru sociologije-komunikacije. Potom je igrala u poljskoj Pili i turskim klubovima Saujeru i Kuzejboru. Poslednjih šest meseci branila je boje Šenžena, a kada se okončalo kinesko prvenstvo prihvatila je ponudu Crvene zvezde.

Crveno-bele su trenutno treće sa 10 pobeda, imaju jednu manje od Železničara i Jedinstva iz Stare Pazove.

Podsetimo, prošle godine na startu EP u Beogradu, sestre Bošković su bile u centru pažnje, jer je Srbija igrala sa BiH.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije