NOVAKOVI NAVIJAČI BESNE: Neviđen skandal na Australijan openu - i nikom ništa! (VIDEO)

Novosti online

25. 01. 2022. u 15:24

NOVAK Đoković ne igra na Australijan openu 2022. jer je iz Australije proteran kao "osoba koja predstavlja opasnost po zdravlje i red u toj zemlji", ali se na pomenutom grend slem turniru sada desilo nešto što je razbesnelo sve Noletove navijače.

НОВАКОВИ НАВИЈАЧИ БЕСНЕ: Невиђен скандал на Аустралијан опену - и ником ништа! (ВИДЕО)

Tanjug/AP

Podsetimo, australijski teniser Nik Kirjos jeste ispao u pojedinačnoj konkurenciji, ali sa sunarodnikom Tanasijem Kokinakisom i dalje "dobro gura" u nadmetanju dublova. 

I, ranije tokom ovog dana njih dvojica su nastavila svoju bajku, jer su nastavili da pobeđuju "sve žive".

Eliminisali su i prve nosioce Hrvate Pavića i Mektića, pa 16. favorite Behara i Eskobara, a ovog utorka su savladali i Puenju i Vinusa.

Međutim, na tom meču desio se skandal koji je, na zaprepašćenje Novakovih navijača, prošao potpuno nezapaženo.

Naime, nakon servis greške Kokinakisa, Nik Kirjos je prilično besno udario reketom lopticu, a ona se tako odbila da je pogodila jednog dečaka u publici.

Taj trenutak možete videti i na snimku koji je pred vama.

I, iako je australijski teniser shvatio da je napravio grešku, pa odmah uzeo jedan svoj neiskorišćeni reket i poklonio povređenom dečaku, Noletove pristalice ostale su potpuno zatečene.

Jer, Kirjos je svojim neodgovornim ponašanjem, ma koliko nehotičnim pogađanjem mališana, uradio isto ono zbog čega je Novak Đoković 2020. izbačen sa Ju-Es opena.

U trećem članu, sekciji T, Propisa grend slem turnira, predviđeno je isključenje tenisera (odlukom sudije i supervizora meča) ako svojim ponašanjem ugrozi nekog od prisutnih na stadionu. Tačnije, sudija i supervizor tada mogu da "preskoče" uobičajena kažnjavanja za "opasno igranje lopticom koje nema za cilj osvajanje poena" i odmah pribegnu isključenju, baš kao što se to Novaku desilo pre nešto manje od godinu i po u Njujorku.

Ovoga puta, međutim, i sudija i supervizor su ostali nemi na pomenuti incident, pa Noletovi navijači, kojima je Kirjos prirastao srcu početkom januara kada je zdušno branio Đokovića tokom njegove australijske drame, ne mogu da veruju kakvi su dvostruki aršini na snazi. Jedni za Novaka, a drugi - za sve druge.

Podsetimo, Kirjos i Kokinakis igraće u borbi za finale protiv trećih nosilaca, Argentinca Zebaljosa i Španca Granoljersa. 

Ostanite uz "Novosti sport" i prvi saznajte najnovije vesti o tome kako je Novak Đoković, ali i šta se sve dešava na Australijan openu 2022, koji je se odvija bez branioca titule.

BONUS VIDEO: Novak Đoković - pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)