"NAPNITE MI SE!" Tajm-aut za pamćenje: Govor Dejana Savića protiv Hrvatske koji je digao reprezentaciju Srbije (VIDEO)

Novosti online

29. 06. 2022. u 17:37

VATERPOLO reprezentacija Srbije je u četvrtfinalu Svetskog prvenstva igrala protiv Hrvatske, a ishod ove utakmice u kojoj su se podmlađeni "delfini" sjajno nadmetali s komšijama možda je i ostao u senci tajm-auta koji je sredinom treće deonice zatražio naš selektor Dejan Savić.

НАПНИТЕ МИ СЕ! Тајм-аут за памћење: Говор Дејана Савића против Хрватске који је дигао репрезентацију Србије (ВИДЕО)

foto: EPA

Podsetimo, Savić je u Budimpeštu poveo ekipu s osmoricom novih igrača, usled smene generacija, a rešio je da zatraži minut predaha kada su, posle 5:5 na semaforu, njegovi izabranici u kratkom vremenskom razdoblju primili tri uzastopna gola.

Svoje obraćanje je započeo ovako:

- Nije stvar što se ne pridržavamo onog što smo pričali (pre meča), stvar je što se ne sluša (ono što vam se sada kaže). Znači, ne slušaš me uopšte, je***, primili smo tri gola bezveze, na sr*** koja smo napravili sami - započeo je strateg "delfina".


Gotovo u dahu je nastavio:

- Drugo! Igrač više nam je ka-ta-stro-fa. Ne samo što smo izgubili samopouzdanje, nego bezveze forsiramo. Smirite se! Napnite se! Neka kombinacija neka ide i gotova priča! I napnite mi se u odbrani!

Na to su vaterpolisti Srbije iz bazena poručili "Tako je! Ajmo, ajmo!", Savić dodao "Ej, ovaj ne sme da primi loptu s nezgodne strane, je***", i... to je bilo to.

Posle ovakvog tajm-auta, naši reprezentativci su od 5:8 došli na gol zaostatka za tili čas, da bi u finišu utakmice poklekli pred iskusnijim rivalom i doživeli poraz.

Ipak, obraćanje Dejana Savića će se pamtiti i dugo posle ovog četvrtfinalnog duela u Budimpešti, gde je vaterpolo reprezentacija Srbije, čije je UNIQA zvanično osiguranje, pokazala dobre igre, i gde će nastaviti takmičenje. Ne u željenoj borbi za medalje, već kao i 2019, u razigravanju za plasman od 5. do 8. mesta.

BONUS VIDEO: Srpski "delfini" se nasmejani spremaju za Svetsko prvenstvo

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili