MIKEC TREĆI PUT ŠAMPION: Olimpijski vicešampion iz Tokija 2021. blistao u Bundes ligi

S. O.

06. 02. 2023. u 13:33

DAMIR Mikec, olimpijski vicešampion treći put se okitio šampionskom titulom nemačke Bundes lige vazdušnim pištoljem, kao član kluba Kelhajm. Finalni turnir održan je u gradu Ulm. Kelhajm se na Fajnal ejt plasirao kao prvoplasirani u grupi Jug, dok je ekipa Valdkirha, sa Dimitrijem Grgićem, i zauzela četvrto mesto.

МИКЕЦ ТРЕЋИ ПУТ ШАМПИОН: Олимпијски вицешампион из Токија 2021. блистао у Бундес лиги

Foto: OKS, VN arhiva

Kelhajm je u četvrtfinalu savladao SV GK Hanover sa 3:2, a Mikec osvojio jedan od ta tri poena, pobedivši Frederika Larsena (378:369 u krugovima). Valdkirh je u četvrtfinalu bio bolji od ekipe Basum von 1848. U maksimalnoj pobedi of 5:0, Grgić je savladao Erika Eknesa (378:372).

U polufinalu sastali su se Kelhajm i Valdkirh. Srpski strelci nisu nastupili u ovom duelu, a Kelhajm je došao do finala ubedljivom pobedom od 4:1. U meču za zlato, Kelhajm je sa maksimalnih 5:0 pobedio ESV i stigao do nove titule.

Valdkirh je u meču za bronzu izgubio od Kriftela - 1:4, a jedini poen poraženom timu doneo je Grgić, koji je bio bolji od nemačkog reprezentativca Kristijana Rajca (384:382).

- Sa Kelhajmom sam osvojio tri titule prvaka Nemačke - 2014, 2015 i 2023, a 2020, smo bili vicešampioni. Posle pobede u četvrtfinalu, nisam gađao u polufinalu i finalu. Taktika kluba je bila da u polufinalu iznenadimo rivala, pa me je na mestu stranca zamenio mladi Italijan Dino Solari. Bio je to pomalo rizičan potez, ali se isplatio. Solari je odlično gađao i postigao vredan rezultat - 392 kruga. S obzirom na tako dobro ostvarenje, i ja sam bio za to da on gađa u finalu, pa smo odlučili da Solari dobije šansu i u završnom meču - sumira utiske Mikec.

PIŠTOLj NA SERVISU

- TAMAN sam iskoristio šansu da u slobodno vreme servisiram pištolj kod firme "Valter", koja je iz Ulma gde je održan turnir. Već neko vreme sam pucao sa polupokvarenim pištoljem. Planirao sam da servis uradim na turniru u Minhenu, ali "Valter" nije nije to uspeo da obavi tada. Sve što nije valjalo je zamenjeno u Ulmu, nadam se da će sada sve biti u redu - dodao je Mikec.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

START(AP)OVALA  JOŠ JEDNA UNIVERZUM AVANTURA: Projekat kompanije Mozzart bliži se velikom finalu