MEDALJA ZA PAMĆENJE: Šahisti u poseti Sportskom savezu Srbije

N. I.

28. 11. 2023. u 14:49

MUŠKA šahovska reprezentacija Srbije osvojila je zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu održanom u Budvi. Ovo je prva medalja sa velikih ekipnih takmičenja za srpski šah još od 1989. godine kada je muški tim Jugoslavije osvojio srebrnu medalju na prvenstvu sveta, a prvi put zastava Srbije vijorila se na pobedničkom postolju jednog ekipnog seniorskog takmičenja od osamostaljenja Srbije.

МЕДАЉА ЗА ПАМЋЕЊЕ: Шахисти у посети Спортском савезу Србије

Sportski savez Srbije

Evropskim šampionima su čestitali predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek i generalni sekretar Goran Marinković i razgovarali sa predsednikom Šahovskog saveza Srbije Draganom Lazićem, sekretarom Nebojšom Baralićem i delom zlatnog tima Aleksandrom Predkeom i Velimirom Ivićem.

- Zlatni momci su nas obradovali ovim istorijskim uspehom za srpski šah. Čestitam Vam od srca. U momentu kada šah prolazi kroz mnoge izazove modernog doba pokazali ste umeće na koje smo ponosni. Nadam se da ćete nastaviti da branite boje Srbije i na takmičenjima koja vas u budućnosti očekuju i da ćete osvajati još mnogo odličja - istakao je predsednik SSS Štefanek.

- Šahisti su pokazali kako se brane boje reprezentacije, svaka čast na osvojenoj zlatnoj medalji. U Sportskom savezu Srbije imaćete uvek prijatelja. Možete računati na našu podršku i u budućnosti, a nadam se da će ona biti veoma uspešna - rekao je generalni sekretar SSS Marinković.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)