RAT u Ukrajini, odnosno "specijalna vojna operacija" kako to Rusija naziva, još jednom je u prvi plan izbacio i sport. Jer, iako najnovije vesti na temu "sportske sankcije Rusima" uopšte nisu naivne kada se radi o pomenutoj državi, poslednja dešavanja vezana za Međunarodni olimpijski komitet (MOK) mogla bi da nagoveste još veće poniženje za sportiste Ruske Federacije.

Komentari (9)

Desimir

11.03.2024. 15:18

Rusija i Belorusija treba da pozovu BRIKS na solidarnosti ako medjunarodna organizacija zabrani ucesce na olimpijski igrama ruskoj i beloruskoj reprezentaciji

Realac

12.03.2024. 08:32

Kakvi smradovi belosvetski! Rusija treba da osnuje Olimpijske igre gde će se takmičiti svi koji žele, pa će svet videti i rezultate tih takmičara.

Gmo

12.03.2024. 12:20

Sad dezmekasti englezici i dopingom filovani americki crnci imaju otvoren put za neku medalju, a mozda daju i nekom lilitvancu el ukropinu. Eurovitija sa krugovima

Ivan_

12.03.2024. 15:19

Sportisti iz Rusije dužni su da potpišu dokument u kome se navode uslovi za učešće, a u njemu se navodi i uvažavanje Olimpijske povelje, uključujući i "mirovnu misiju olimpijskog pokreta". Koje zlo. Svet ovakav kakav ce pre ili kasnije nestati. I treba da nestane, i da se izradi poredak na apsolutnoj jednakosti, kao i da se te medjunarodne (dakle medjunarodne u pravom smilsi reci) vode na u svakom smislu neutralan nacin. Sta je inace bilo ranije sa americkim sportistima koji su sirom sveta vodili agresivne ratove ne zna im se broj. Sta je sa hororom koji se trenutno dogadja u Gazi? Vreme zla.

Ivan_

12.03.2024. 15:24

re. Normalac Takav stav sigurno zastupas takodje kada su Izrael i na Ameriku u pitanju. Posto si "normalac" verovatno zastupas. Bravo. To se zove doslednost.