NAPAD NA EVROPSKU KRUNU: Vaterpolisti Novog Beograda u ponedeljak putuju na Maltu na F4 Lige šampiona

S. K.

01. 06. 2024. u 15:45

JOŠ dva koraka dele ih od prve titule prvaka Evrope. Vaterpolisti Novog Beograda u ponedeljak putuju na Maltu, gde će od 5. do 7. juna igrati na F4 Lige šampiona. Filip Filipović i drugovi u polufinalu će se sastati sa Ferencvarošem Dušana Mandića, a ako budu uspešniji za krunu će se boriti sa boljim iz duela Pro Reko - Olimpijakos.

НАПАД НА ЕВРОПСКУ КРУНУ: Ватерполисти Новог Београда у понедељак путују на Малту на Ф4 Лиге шампиона

miloš vukadinović

Ekipa Živka Gocića je ove sezone osvojila već tri trofeja: Regionalnu ligu, Kup i prvenstvo Srbije. Novobeograđani su dvostruki vicešampioni Evrope i žele da konačno naprave taj poslednji korak. A i kapiten Filip Filipović žele bi da karijeru završi na najlepši mogući način.

- Šta da kažem. Pričaćemo o svemu posle Fajnal-fora - rekao je Filipović na presu posle pitanja novinara kako se oseća pred put na Maltu.

Novi Beograd je prošle nedelje na superioran način, bez izgubljenog meča, osvojio treću uzastopnu titulu prvaka Srbije. Za završni turnir spremali su se u Herceg Novom.

- Zaista živimo za sve ovo poslednjih nekoliko meseci i mislim da se to i te kako vidi, pre svega u odlučujućim utakmicama. Verujem u ove momke i ljude u klubu koji su oko nas svakog dana, a ova tri trofeja nam daju za pravo da se nadamo uspehu i na Malti. Šta će biti, nema potrebe time da se opterećujemo sada, ali ono što je najvažnije je da smo svi zdravi i nadam se da će tako i ostati. Znamo šta nas čeka, zato idemo utakmicu po utakmicu, a formula je prosta. Imamo još samo dva koraka da uradimo nešto što verovatno nijedan klub u istoriji vaterpola nije uradio - istakao je Fili Filipović.

Strateg Živko Gocić je naglasio da su dobro radili u Herceg Novom:

- Brusili smo formu, trudili se da je podignemo na još viši nivo. Očekuju nas još dve utakmicu, koje će kruna sezone. Siguran sam da ćemo protiv Fradija dati više od 100 odsto svojih mogućnosti kako bismo se našli u finalu.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PIKSI I TADIĆ, LICEM U LICE: Evo šta se desilo na treningu fudbalske reprezentacije Srbije! (VIDEO)