VREME JE ZA EVROPSKU KRUNU: Vaterpolisti Novog Beograda u sredu (21.00) protiv Ferencvaroša startuju na F4 Lige šampiona na Malti

S. K.

03. 06. 2024. u 12:49

NE obećavaju, ne prete, već samo žele da na Malti odigraju najbolje ove sezone. Vaterpolisti Novog Beograda s puno optimizma i nade očekuju Fajnal-for Lige šampiona, na kojem se u sredu (21.00) u polufinalu sastaju sa Ferencvarošem Dušana Mandića. Finale je u petak (21.00), a pobednik će se za krunu boriti sa boljim iz duela Pro Reko - Olimpijakos.

ВРЕМЕ ЈЕ ЗА ЕВРОПСКУ КРУНУ: Ватерполисти Новог Београда у среду (21.00) против Ференцвароша стартују на Ф4 Лиге шампиона на Малти

foto vk novi beograd

Novobeograđani su u protekle dve godine na svom bazenu odigrali dva burna finala sa Rekom i oba puta morali su da se zadovolje srebrnom medaljom. Nadaju se da su najspremniji dosada za završni turnir, tim pre što su osvojili sva tri moguća trofeja: Regionalnu ligu, domaći Kup i prvenstvo. Zato svi iz srca priželjkuju jedini trofej koji im nedostaje - pehar Lige šampiona.

- Sezona je zaista bila lepa, bez dodatnog stresa i teških situacija koje su se dešavale ranije. Ta neka stabilnost koja se ove sezone pokazala u rezultatima na kraju je dokazana kroz ova tri trofeja - naglašava direktor Novog Beograda Slobodan Soro.

U Novom Beogradu su svesni da na završnom turniru nema apsolutnog favorita i u ovom trenutku ne pomišljaju da razmišljaju o finalu, jer ih u polufinalu očekuje neugodni Ferencvaroš, koji je svoju jedinu evropsku krunu osvojio 2019. godine. Uostalom, "Fradi" je doživeo samo jedan poraz u grupnoj fazi Lige šampiona i to od Olimpijakosa.

- Ako uđemo u finale nadam se da možemo da odemo i korak dalje. Nismo se zadovoljili sa ova tri pehara. Znamo kako je ova ekipa pravljena i koje su ambicije kluba. Ovi trofeji su nam samo doneli mirnoću i stabilnost da na Fajnal-for otputujemo na najbolji mogući način, kako bismo prikazali najbolje partije. Mislim da je ekipa sada u vrhuncu forme i da će prikazati dobru igru - ističe Soro.

Inače, u Novom Beogradu se nadaju da mogu posle 11 godina da vrate klupsku titulu prvaka Evrope, koju je poslednja osvojila Crvena zvezda 2013. Najtrofejni srpski klub je Partizan sa sedam krunu, a jednu ima i Bečej. Finalista je bio i Radnički, 2014. Ne zaboravimo da je na večnoj listi odmakao Pro Reko sa 11 titula.

Raspored

POLUFINALE - sreda

Pro Reko - Olimpijakos 19.00

Novi Beograd - Ferencvaroš 21.00

PETAK

Meč za bronzu

Reko/Olim. - NBG/FTC 19.00

FINALE

Reko/Olim. - NBG/FTC 21.00

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TUGA: Preminuo osamnaestogodišnjak od koga je nacija mnogo očekivala na Olimpijskim igrama