ARILJE POLOŽILO ISPIT: Uspešno organizovano prvenstvo Srbije za mlade rukometaše

Александар Илић
Aleksandar Ilić

03. 06. 2024. u 14:03

Arilje je nedavno organizovalo Prvenstvo države u rukometu za uzrast mlađih kategorija. Utisci su fenomenalni, svi učesnici prezadovoljni. A povodom toga visoka delegacija Rukometnog saveza Srbije na čelu sa predsednicom Milenom Delić posetila je ovu opštinu, najpoznatiju po crvenom zlatu i malinama.

АРИЉЕ ПОЛОЖИЛО ИСПИТ: Успешно организовано првенство Србије за младе рукометаше

FOTO: STC Arilje

Milena Delić je uputila čestitke domaćinima za organizaciju.

- Utisak je veoma pozitivan posle državnog prvenstva za dečake do 12 godina, ne samo iz ugla Rukometnog saveza, već i svih klubova koji su učestvovali. Žao mi je što i tada nisam bila u mogućnosti da prisustvujem, ali smo prvu priliku iskoristili da dođemo u posetu i da porazgovaramo o daljim zajedničkim aktivnostima u cilju promocije rukometa. Ideja jeste da u budućnosti Arilje bude domaćin i neke od mlađih selekcija reprezentacije, koja bi se ovde pripremala i eventualno odigrala neku prijateljsku utakmicu. Ima još prostora za napredak, naročito su nas obradovale mogućnosti za rukomet na pesku kome smo se sada više posvetili iz drugačijeg ugla - rekla je predsednica Delić, na obraćanju u prostorijama Sportskog saveza Opštine Arilje.

Generalni sekretar RSS Aleksandar Brković pratio je tokom vikenda državno prvenstvo.

- Organizacija državnog prvenstva je bila odlična, naročito kada uzmemo u obzir da je to bilo takmičenje najmlađeg uzrasta, to je zaista izazovno. Grad Arilje, lokalni Sportski savez i svi ljudi koji su učestvovali u organizaciji zaista su bili na visini zadatka i Rukometi savez Srbije ovim putem iskazuje još jednom zahvalnost. Verujem da će u budućnosti biti još prostora za saradnju i radujemo se zajedničkom razvoju novih rukometnih centara, poput Arilja - poručio je Brković.

FOTO: STC Arilje

Tekst potpisa

Sportskom savezu Arilje i Saši Lukoviću, RSS je uručio priznanja za izuzetan doprinos organizaciji državnog prvenstva, a direktor Sportsko turističkog centra Arilje Saša Luković je istakao:

- Pre svega bih se zahvalio Rukometnom savezu Srbije i predsednici Mileni Delić što su nas posetili. Tema razgovora bila je dalja saradnja između Rukometnog saveza Srbije i naše opštine i sportskog saveza. Cilj je da u narednom periodu organizujemo neki kamp i pripreme kod nas u Arilju, da razvijamo rukometni klub Arilje i prezentujemo rukomet u celom Zlatiborskom okrugu. Dobili smo priznanje za organizaciju državnog prvenstva, svi su otišli zadovoljni iz našeg grada, još uvek dobijamo pohvale i želimo da u narednom periodu podignemo letvicu u odnosu na ovu godinu - reči su Saše Lukovića.

U delegaciji RSS bio je i direktor sportskog sektora Željko Radojević. Goste je pozdravio i predsednik opštine Arilje Predrag Maslar, a sastanku je prisustvovao i generalni sekretar lokalnog sportskog saveza Darko Rogić.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PIKSI I TADIĆ, LICEM U LICE: Evo šta se desilo na treningu fudbalske reprezentacije Srbije! (VIDEO)