UTEHA U PRVOM SETU: Odbojkaši i pored poraza od selekcije SAD na turniru Lige nacije u Otavi nisu razočarani igrom

S. K.

08. 06. 2024. u 17:11

Ništa od podviga. Odbojkaši su na turniru Lige nacija u Otavi uspeli da pruže dobar otpor selekciji SAD - 1:3 (25:23, 15:25, 23:25, 14:25). "Orlovi" sutra ujutru (2.00) igraju protiv još jednog favorita, Argentine, a u ponoć će se sastati sa domaćinom, Kanadom.

УТЕХА У ПРВОМ СЕТУ: Одбојкаши и поред пораза од селекције САД на турниру Лиге нације у Отави нису разочарани игром

Foto: Profimedia

Ono što je najvažnije je da su Kovačević i drugovi ostali u trci za Olimpijske igre. Trenutno su na devetom mestu svetske rang liste, koje vodi u Pariz. Njihov najveći konkurent, Kuba je sinoć igrala sa Francuskom, tako da će kada se spusti zavesa u Otavi znati šta sve moraju da urade poslednje sedmice u Ljubljani.

- Mislim da smo odigrali dobar meč... Imali smo šansu u trećem setu, ali su i Amerikanci demonstrirali sjajnu odbojku, naročito u presudnim trenucima. Mislim da smo u četvrtom setu bili svesni da će biti teško nadoknaditi prednost koju smo imali, a izgubili. Šteta! Amerika je pokazala da je jedan od najboljih timova na svetu, mislim da smo imali priliku i da učimo - naglasio je za sajt OSS selektor Igor Kolaković.

Naši su odlično odigrali prvi set. Krenuli su jako, posle 12:12 su se odlepili na 19:15 i uspeli da do kraja sačuvaju prednost. U drugom setu Amerikanci su podigli nivo igre, brzo stekli 12:6 i izjednačili. Meč je prelomljen u trećem činu. "Orlovi" su ponovo sjajno servirali, napadali, vodili su sa 10:5, pa sa 19:16. Međutim, Amerikanci su uspeli da izjednače na 20:20, prvi stignu do set lopte (24:21) i treću pretvore u 2:1. Posle tog seta, Srbi su stali, rival je lako stekao 19:9 i na kraju pobedio.

- I pored poraza imamo razloga da budemo zadovoljni. Nastavili smo niz dobrih igara i to je jako pozitivno. Ali sa druge strane nismo istrpeli neke njihove dobre sitaucije, nismo iskoristili šanse u trećem setu. u četvrtom smo energetski pali. U suštini baš žalimo za trećim setu, jer nismo realizovali par dobrih kontri - primetio je Marko Ivović.

Raspored

OTAVA

5. jun Srbija - Holandija 3:0

8. jun Srbija - SAD 1:3

9. jun Srbija - Argentina 02.00

9. jun Srbija - Kanada 23.55

Kapur: Zadovoljni igrom

LIBERO Milorad Kapur je ozdravio i pomogao koliko je mogao protiv SAD:

- Mislim da možemo da budemo igrom. Mislim da smo jako dobro otvorili meč, poveli sa 1:0, nakon toga oni su podigli nivo igre, bolje servirali, počeli da nas blokiraju, da se brane. Ali, posle 1:1 opet smo zaigrali jako, dobro smo servirali, branili se, imali par poena prednost. Nažalost oni su uspeli da se vrate u finišu seta i povedu sa 2:1.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

Da li znate šta su privatni dani na poslu i koja kompanija nudi ovaj benefit?