"OVO BAŠ BOLI": Lekler posle katastrofe u Kanadi

Novosti online

10. 06. 2024. u 14:33

Vozač Ferarija Šarl Lekler oglasio se nakon trke Formule 1 u Kanadi i naglasio da nije zadovoljan ishodom.

ОВО БАШ БОЛИ: Леклер после катастрофе у Канади

FOTO: Tanjug

Vozač Red bula Maks Verstapen trijumfovao je u Kanadi minulog vikenda ispred Landa Norisa iz Meklarena i Džordža Rasela iz Mercedesa.

Što se Ferarija tiče, oni su imali katastrofalan vikend i posle kvalifikacija je Lekler bio na 11. poziciji, a Sajnc na 12, startnom mestu, da bi sve otišlo nizbrdo kada se javio problem sa motorom.

Iz crvenih redova su odlučili da rizikuju i da probaju da nadoknade vreme prelaskom na meke gume u 29. krugu, dok su drugi bili na gumama za promenljive vremenske uslove.

Rizik im se, najblaže rečeno, nije isplatio. Lekler je u 43. krugu odustao i trku sumirao na sledeći način.

Foto AP

- Iskreno, nemam mnogo toga da kažem, motor nas je koštao trke. Probali smo da rizikujemo, ali smo znali da su male šanse da uspe i svi smo videli realan ishod. Bilo je veoma teško uraditi sve to sa problemima koje je motor nosio i gubio sam po sekundu i po pravcu. Moramo da ozbiljno pogledamo ovaj problem motora jer nas može koštati skupo u nastavku sezone. Ovo boli. Nijedan od dva bolida nije završio trku - rekao je Lekler.

Maks Verstapen i dalje vodi u generalnom plasmanu sa 169 osvojenih bodova, a Šarl Lekler ima 138 i jasno je koliko ga propuštena šansa u Kanadi boli.

Lando Noris ima 113 bodova i 3. je u šampionatu, četvrti je Karlos Sajnc sa 108, a na 5. mestu je Serhio Čeko Perez sa 107 bodova.

BONUS VIDEO "ĐOKOVIĆ MOŽE DA IGRA JOŠ 2-3 GODINE": Goran Ivanišević o Novaku i budućim planovima

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

24 godine nakon istorijskog okršaja na Euru 2000. godine u Belgiji i Holandiji, Srbija i Slovenija se od 15 časova sastaju u 2. kolu grupe C Evropskog prvenstva. Slovenija je tada šokirala SR Jugoslaviju i povela sa 3:0, ali su Plavi uspeli da ostvare jedan od najluđih povrataka u istoriji Evropskih prvenstava izjednačivši rezultat na 3:3 za samo 6 minuta.

20. 06. 2024. u 10:00

Komentari (0)

HTEO SAM DA VEŽEM PERTLU...: Milan Marić ispričao anegdotu iz perioda kada je imao 30 kilograma viška