SRBIJA IH BAŠ BOLI! Skandal kakav atletika ne pamti i sramota zbog koje se crveni Evropa

Novosti online

12. 06. 2024. u 08:00

Srpska atletičarka Adriana Vilagoš osvojila je srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu u Rimu u bacanju koplja i istovremeno hicem 64,42 oborila državni rekord i obezbedila plasman na Olimpijske igre u Parizu.

СРБИЈА ИХ БАШ БОЛИ! Скандал какав атлетика не памти и срамота због које се црвени Европа

Foto Profimedia

Vilagoš je rekordni hitac imala u trećoj seriji kad je dobacila do 64,42 i tako stigla do drugog mesta i srebrne medalje iza Austrijanke Viktorije Hadson koja je osvojila zlato sa 64,62 metra.

Srpska atletičarka je fenonemalnim hicem nadmašila državni rekord, koji je od 2014. držala Tatjana Jelača koja je u Cirihu koplje dobacila do 64,21 metra. Ali atletska Evropa se crveni od stida.

Naime, organizatori prenosa na Evropskom prvenstvu u Rimu odlučili su da hitac srpske atletičarke vredan srebrne medalje nije bitan koliko i druga takmičenja.

Na snimak se prvo čekalo više od 10 minuta, a onda je reditelj prenosa odlučio da prebaci fokus na trku muškaraca. Navijači su u prenosu videli istorijski hitac tek posle više od 20 minuta, sramota i skandal kakav se ne pamti na velikim takmičenjima.

BONUS VIDEO: Kad himna Srbije, "Bože pravde", zagrmi u Rusiji...

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVA SITUACIJA NA EURO 2024: Dušan Tadić nije bio na treningu Srbije dan posle meča sa Engleskom, evo i zašto