MEDALJU NE OBEĆAVAMO: Velimir Stjepanović, kapiten plivačke reprezentacije, nada se da će izboriti par finala na EP u vodenim sportovima

S. Krstović

16. 06. 2024. u 13:42

NAJATRAKTIVNIJE deo Evropskog prvenstva u vodenim sportovima u Beogradu, počinje sutra (kvalifikacije od 9.30) kada će plivači u otvorenom bazenu SC "25.maj - Milan Gale Muškatirović" krenuti u borbe za medalje. I skakači u vodu startuju (15.30) na plivalištu na Koštunjaku.

МЕДАЉУ НЕ ОБЕЋАВАМО: Велимир Стјепановић, капитен пливачке репрезентације, нада се да ће изборити пар финала на ЕП у воденим спортовима

FOTO: M. Vukadinović

Naša plivačka reprezentacija nikad nije bila brojnija nego na ovom šampionatu Starog kontinenta. Osim perjanica, Anje Crevar, Andreja Barne i Velimira Stjepanovića u najjačoj konurenciji ogledaće se i juniori. Inače, kvalifikacione trke su od 9.30, a polufinala i finala od 18.30 časova.

- Najbitnije je da imamo veliku priliku. Kako smo domaćini i juniori su dobili priliku da se ogledaju sa najboljima, što će za njih biti veliko iskustvo. Iz dana u dan videćemo šta možemo da očekujemo. Garantujem samo da će svi dati 110 posto sebe, da će učiniti sve da ostvare najbolje rezultate i što bolje plasmane. Biće to interesantna nedelja, dobro iskustvo za sve, da vidimo gde smo u odnosu na druge - ističe za "Novosti" kapiten reprezentacije Velimir Stjepanović.

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

Šampionat je za mnoge plivače i poslednja prilika da ispune A olimpijsku normu. Stjepanović je juri na 100 i 200 m kraul, a plivaće i 400, kao i štafete. Anja Crevar, četvrta na SP u Dohi, pokušaće da se domogne Pariza na 400 m mešovito. Francusku vizu već imaju Andrej Barna i štafeta 4h100 m slobodno. U stvari od njih se i najviše očekuje na EP.

- Mislim da je to realno, Barna je naš najveći adut na 100 m kraul, mada će imati veoma jaku konkurenciji, jer dolaze Rumun Popovići, Mađar Milak... Mnogo će zavisiti i od konkurencije, ko će se sve pojaviti u Beogradu. Biće teško, verujem da možemo da izborimo par finala. Sada neću da pričam o medaljama, jer sve zavisi od dana, raspoloženja, forme.

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

Od mlađih odskače Uroš Živanović...

- Ne samo on. Ove godine je veoma dobro plivao i Justin Cvetkov. Posle Beograda sledi i juniorsko EP. On će biti jako dobar. Najbitnije da svi u ekipi vide gde su, šta su, kakvi su, ali najbitnije je da svako ostvari svoje najbolje rezultate - smatra Stjepanović.

Velimir je doneo poslednju medalju na seniorskom EP u 50-metarskom bazenu. Tada je 2016. bio drugi. Ima i dva zlata sa EP 2014. u Berlinu. Dva puta šampion Evrope bio je i legendarni Milorad Čavić, 2008. u Amsterdamu i 2012. u Debrecinu. Svestan je i veliki izazov za štafetu koje je sedma na svetu.

- Sve zavisi ko će da dođe. Imamo uvek šansu za medalju, ali, rekao sam neću o tome da pričam, jer sve zavisi od dana. Jasno nam je da moramo da poboljšamo naše najbolje vreme bar za 60-stotinki da bi mogli da se umešamo u borbu za medalju. Ako su svi spremni, onda imamo dobre šanse - umeren je Stjepanović.

Kod kuće najbrži

STJEPANOVIĆ veruje da će domaći teren dodatno da motiviše naše najbolje plivače:

- Nije to pritisak, a meni lično to uvek daje snagu da brže plivam. Još se sećam juniorskog EP 2011, kada sam na Tašmajdanu osvojio dva zlata. Očigledno mi znači podrška publike. Nadam se da će ljudi doći na bazen da nas gledaju, podrže.

Sutra na EP

Plivanje

400 m mešovito mušk. - 9.30

100 m slobodno žene (Jana Marković, Katarina Milutinović, Mika Kaljević) - 9.42

50 m delfin mušk. (Petar Popović, Nemanja Maksić, Luka Jovanović, Đurđe Matić) - 9.55

200 m leđno žene - 10.07

100 m prsni mušk. (Matija Rađenović, Uroš Živanović) - 10.19

4h200 m slobodno žene (Srbija) 10.33

4h200 m slobodno mušk. 10.43

800 m slobodno žene (Katarina Ćorović) 11.03

Polufinale i finale - 18.30

Skokovi u vodu

Miks timovi - 15.30

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

24 godine nakon istorijskog okršaja na Euru 2000. godine u Belgiji i Holandiji, Srbija i Slovenija se od 15 časova sastaju u 2. kolu grupe C Evropskog prvenstva. Slovenija je tada šokirala SR Jugoslaviju i povela sa 3:0, ali su Plavi uspeli da ostvare jedan od najluđih povrataka u istoriji Evropskih prvenstava izjednačivši rezultat na 3:3 za samo 6 minuta.

20. 06. 2024. u 10:00

Komentari (0)

DVA PROROČANSTVA KOJA SU JOJ OBELEŽILA ŽIVOT: Oba su se ostvarila, a kada se seti jednog uvek se rasplače