VODE PROTIV NAS, NA POEN SMO OD GUBITKA MEČA! - Trista francuskih sportista i radnika u sportu pozvali da se ne glasa za krajnju desnicu

Talas reakcija sportista na političku situaciju u Francuskoj se nastavlja. U zajedničkoj tribini na sajtu sportskog lista "Ekip", trista sportista i radnika u sportu ustali su protiv uzleta krajnje desnice u Francuskoj.

ВОДЕ ПРОТИВ НАС, НА ПОЕН СМО ОД ГУБИТКА МЕЧА! - Триста француских спортиста и радника у спорту позвали да се не гласа за крајњу десницу

Foto: Goran Čvorović

- Vode protiv nas, na poen smo od gubitka meča. Ostaje nam nekoliko dana produžetka, da bismo reagovali – stoji, između, u članku koji su potpisala imena kao što su poslednji francuski osvajač Rolan Garosa Janik Noa, njegov kolega Žo Vilfrid Conga, atletske zvezde Mari-Žo Perek i Stefan Dijagana, vimbldonska pobednica teniserka Marion Bartoli ili bivši fudbaler Vikaš Doraso.  

Sportisti i treneri, potpisnici tribine, ističu da ne mogu bez reagovanja da sede i gledaju kako krajnja desnica preuzima vlast.

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

- Poštovanje je kamen temeljac sporta – istakli su poznati francuski sportisti, naglašavajući da "krajnja desnica svakoga dana gazi to poštovanje".

Dodali su i da im je sport, "i pored razlika, boje kože, religije, naglaska, kulture, seksualnog opredeljenja, hendikepa, roda, pokazao da pripadaju istoj ekipi".

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

- Naša različitost je naša snaga – kažu.

Pozivajući da se glasa protiv krajnje desnice, koja vodi u ispitivanjima javnog mnjenja pred glasanje koje će se održati 30. juna i 7. jula, potpisnici teksta naglašavaju da tako može da se "izgradi Francuska u kojoj će svaka osoba, bez obzira na poreklo, biti tretirana dostojanstveno." 

BONUS VIDEO "ĐOKOVIĆ MOŽE DA IGRA JOŠ 2-3 GODINE": Goran Ivanišević o Novaku i budućim planovima

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

24 godine nakon istorijskog okršaja na Euru 2000. godine u Belgiji i Holandiji, Srbija i Slovenija se od 15 časova sastaju u 2. kolu grupe C Evropskog prvenstva. Slovenija je tada šokirala SR Jugoslaviju i povela sa 3:0, ali su Plavi uspeli da ostvare jedan od najluđih povrataka u istoriji Evropskih prvenstava izjednačivši rezultat na 3:3 za samo 6 minuta.

20. 06. 2024. u 10:00

Komentari (0)

DVA PROROČANSTVA KOJA SU JOJ OBELEŽILA ŽIVOT: Oba su se ostvarila, a kada se seti jednog uvek se rasplače