"ORLOVI" SE DOKAZUJU: Naši najbolji odbojkaši danas u Beogradu počeli pripreme za Olimpijske igre u Parizu

S. K.

01. 07. 2024. u 16:05

PREDAH od Lige nacija je brzo prošao. I odbojkaši nimalo ne žale zbog toga. "Orlovi" su danas u Beogradu počeli pripreme za Olimpijske igre u Parizu. Selektor Igor Kolaković je pozvao 16 igrača, tako da je jasno da će svako dati sve od sebe da se nametne i izbori mesto u avionu za francusku prestonicu. Jer, na turniru će igrati 12 igrača, a 13. će trenirati sa selekcijom i uskočiti u tim u slučaju da se neko povredi na turniru.

ОРЛОВИ СЕ ДОКАЗУЈУ: Наши најбољи одбојкаши данас у Београду почели припреме за Олимпијске игре у Паризу

Foto: Profimedia

Na pripremama su: Nikola Jovović, Vuk Todorović, Aleksa Batak (tehničari), Aleksandar Atanasijević, Dražen Luburić (korektori), Milorad Kapur, Vukašin Ristić (libero), Marko Podraščanin, Petar Krsmanović, Aleksandar Nedeljković, Nemanja Mašulović (blokeri), Uroš Kovačević, Marko Ivović, Miran Kujundžić, Pavle Perić i Veljko Mašulović (primači).

U Beogradu će odbojaši vežbati u dvorani na Košutnjaku. Svi su maksimalno motivisani i fokusirani, jer se na Olimpijske igre vraćaju posle 12 godina. Podsetimo, naša selekcija je 1996. u Atlanti osvojila bronzu, a u 2000. u Sidneju zlato. Dva puta su igrali u četvrftinalu, 2004. u Atini i 2008. u Pekingu. Biće ovo sedmo učešće, jer su na Igrama debitovali 1980. u Moskvi, a igrali su i 2012. u Londonu.

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

Kovačević i drugovi se 8. jula sele u Vrnjačku Banju, gde će vežbati do 18. Postoji mogućnost da odigraju i sparing meč sa Egiptom. Poslednju proveru imaće 20. i 21. jula na turniru u Poljskoj, gde će osim domaćin učestvovati SAD i Japan.

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

U grupi sa Francuzima

MUŠKI turnir je od 27. jula do 10. avgusta, a naši su u grupi A sa Francuskom, Kanadom i Slovenijom. U grupi B su Poljska, Egipat, Brazil i Italija, a u C su Japan, Nemačka, Argentina i SAD.

U četvrtfinale će se plasirati dve prvoplasirane ekipe i svake grupe, kao i dve najbolje trećeplasirane.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPROBAJTE IKEA KREATIV: Uz pomoć veštačke inteligencije i 3D tehnologije kreirajte svoj idealni životni prostor