STRAVIČAN PAD: Vinjalesa zbacio motor, leteo nekoliko metara, redari mu pritekli u pomoć (VIDEO)

Novosti online

06. 07. 2024. u 12:35

Vozač Aprilije, Maverik Vinjales doživeo je težak pad u poslednjim minutima kvalifikacija za Veliku nagradu Nemačke, devetu trku ovogodišnjeg Moto GP šampionata.

СТРАВИЧАН ПАД: Вињалеса збацио мотор, летео неколико метара, редари му притекли у помоћ (ВИДЕО)

Foto: Profimedia

Maverik Vinjales je započeo Veliku nagradu Nemačke MotoGP kao najbrži i postavio novi rekord na stazi  „Sahsenringa“, a u petak se desila nezgoda u kojoj je Mark Markes bio još jedan od protagonista nakon što je pretrpeo težak pad u treningu 1 u kategoriji "kraljica".

Vinjales je vozio za 1:19.622, vreme kojim je oborio rekord Peka Banjaje iz 2022. godine (1:19.765), dok je Mark Markes završio kao trinaesti, što će ga naterati da prođe kroz prvu klasifikaciju, posle sesije koja je bila veoma slučajna i čak i sa crvenom zastavom posle teškog pada koji je pretrpeo Italijan Fabio di Đanantonio.

Španac je izgubio kontrolu nad svojim motociklom u 10. krivini „Sahsenringa“, pokušao je da se spase, ali je nezgodno zbačen.

Iako je motor ostao pored staze, a Vinjales nedaleko od njega dok su redari pokušali da mu pomognu, direkcija trke je istakla samo žute zastavice. I takva odluka je izuzetno čudna jer posle 10. krivine sledi „Vodopad“ u kojem svake godine ima veliki broj padova.

BONUS VIDEO Nadal se priprema za Olimpijske igre - Pariz 2024

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

START(AP)OVALA  JOŠ JEDNA UNIVERZUM AVANTURA: Projekat kompanije Mozzart bliži se velikom finalu