ODBROJAVANJE - JOŠ 6 DANA DO OLIMPIJSKIH IGARA: Kući zbog pića, na teren bez prsta

Japanska federacija izbacila je iz tima devetnaestogodišnju Šoko Mijatu, kapitena nacionalne ekipe u umetničkoj gimnastici, vratila je kući iz baze za pripreme u Monaku i uskratila joj odlazak na njene prve Olimpijske igre koje će biti održane u Parizu (26. juli – 11. avgust) jer je prekršila disciplinu.

ОДБРОЈАВАЊЕ - ЈОШ 6 ДАНА ДО ОЛИМПИЈСКИХ ИГАРА: Кући због пића, на терен без прста

Foto: Goran Čvorović

Mijata je uhvaćena kako puši i pije alkohol. U Japanu su ova dva poroka zabranjena za osobe mlađe od 20 godina. Isključenje Mijate, koja je osvojila bronzu na Svetskom prvenstvu u Liverpulu 2022. godine u nastupu na gredi, dosta će oslabiti izglede nacionalnog tima za olimpijsku medalju. Ali, u zdravom telu je zdrav duh, i te se devize u Japanu očigledno čvrsto drže.

Za razliku od Mijate, australijski reprezentativac u hokeju na travi Mat Dauson će učestvovati na predstojećoj Olimpijadi, a da bi to uradio, morao je da pristane na amputaciju dela domalog prsta na desnoj ruci. Ovaj tridesetogodišnji sportista se nedavno povredio i lekari su mu dali dve opcije: da imobiliše prst, što bi ga sprečilo da nastupi na Olimpijadi, ili da mu amputiraju gornji deo. Imao je malo vremena da odluči, ali je, kaže, odluku dobro promislio.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Daleko teži incident doživela je Australijanka Lori Fips koja je ostala bez potkolenice kada je na nju, kao osamnaestogodišnjakinju, naleteo pijani vozač dok se nalazila na motociklu. Prošle godine je postala prvak sveta u parasurfingu. Surfanje će ovog leta biti nova disciplina na Olimpijadi, ali, nažaost, ne i na Paraolimpijskim igrama (28. juli – 8. avgust), pa će ova mlada dvadesettrogodišnja devojka za nastup morati da čeka bar do 2028.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

GOTOVO JE! Aleksa Avramović napustio Partizan, poznata i naredna destinacija